Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів

фото з сайту lviv.depo.ua

фото з сайту lviv.depo.ua

Дозвілля та їжа
20 червня 2017 11:22

У місті відкрили перший в Україні Центр адопції тварин

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фотоУ Львові відкрили перший в Україні Центр адопції – тобто всиновлення – безпритульних тварин. Над Центром працювали ЛКП "Лев", партнери підприємства, зоозахисники та волонтери. Відтепер львів'яни зможуть швидко та зручно знайти дані про усіх безпритульних собак та котів міста, готових до прилаштування, а також оформити процедуру "всиновлення".

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 1

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 2

Центр запрацює на базі ЛКП "Лев" у Львові на вул. Промисловій, 56, поряд з Першою комунальною ветеринарною клінікою, ветеринарно-стерилізаційним центром для безпритульних тварин та грумінг-салоном.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 3

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 4

"Подія унікальна не лише для Львова, а й для України, оскільки такий центр всиновлення тварин є лише у нашому місті. Унікальність в тому, що тут ми даємо шанс на всиновлення тих тварин, які є не лише в ЛКП "Лев", але які є і в притулку "Милосердя", і на волонтерських перетримках - усі матимуть рівні права на те, щоб знайти нову домівку. Адже ми свято переконані, що місце собаки і кота – в сім'ї", - розповіла директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 5

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 6

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 7

За її словами, маючи зараз широку, велику базу, можна задовольнити потребу кожної людини, яка прийде і захоче вибрати собачку чи котика. Всі тварини стерилізовані, вакциновані, покупані, чисті, з ветеринарними паспортами. "Ми за ними наглядаємо – у нас є кінолог, який працює з твариною тривалий час, щоб тварина якнайшвидше адаптувалася до сім'ї", - додала Кошак.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 8

Як розповіли в ЛКП "Лев", у Центрі адопції відвідувачі зможуть переглянути базу тварин, які очікують на прилаштування, згодом – познайомитися з обраним собакою чи котом, піти на прогулянку, звикнути одне до одного та швидко оформити усю необхідну документацію і забрати нового улюбленця додому. Крім того, мешканці зможуть отримати поради ветеринара та кінолога щодо адаптації тварини на новому місці, а також щодо навчання, харчування та догляду за новим улюбленцем.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 9

"В нас сьогодні новий етап роботи ЛКП "Лев". Сьогодні відкриваємо центр адопції – песики, котики, які потрапляють до нас, проходять певний процес реабілітації. Потім ми шукаємо нових господарів, а нові господарі мають вже приходити сюди та оглядати тварину", - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 10

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 11

За словами засновника Animal-id.info, розробника міжнародної бази даних тварин Віктора Копача проект не має аналогів. Тварина після відлову фотографується спеціальним мобільним додатком і потрапляє в систему адопції.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 12З його допомогою можна побачити весь шлях тварини на підприємстві – вакцинації, стерилізацію тощо. Після того, як потенційний господар побачить шлях тварини онлайн, можна прийти і обрати тварину, а також взяти з собою дитину, щоб вона подивилася і побавилася. "Я бачив такі центри в США та Європі, але можу сказати, що львівський Центр адопції багато в чому переважає їх", - додав він.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 13

Будівля Центру адопції – це сучасний офіс, переобладнаний на місці старого гаража. На даху будівлі облаштована сонячна електростанція, яка постачатиме електроенергію як самому Центру, так і частково ветеринарну клініку ЛКП "Лев", що розташована у сусідній будівлі.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 14

"Я щасливий, що задуми втілюються шаленими темпами. Сьогодні всі ті, хто нам раніше допомагав, приїжджають із Швейцарії, Європи і кажуть: "Слухайте, цей рівень не лише відповідає нашому, а й перегнав європейський рівень!" Ми пішли таким шляхом природнім – не утримувати собаку в притулку, клітці, де вона проводить велику частину життя закритою, а повернути цих улюбленців додому. Ми хочемо, щоб це стало нормою – коли собак не купують, а усиновляють", - розповів колишній директор ЛКП "Лев" Олег Мацех.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 15

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 16

Роботи над облаштуванням центру тривали з осені 2016 року. Їхня вартість – 1,2 млн грн. Будівництво профінансоване з бюджету розвитку Львова. Територію довкола Центру допомогли прибрати та озеленити львів'яни, які у травні прийшли на акцію Walk the dog, організовану ЛКП "Лев" та Green Forest. У планах Центру адопції – обгороджений вигульний майданчик для собак зі станцією прибирання за тваринами, аби прогулянки волонтерів із вихованцями "Лева" стали ще більш комфортними та безпечними.

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 17

"Сподіваємося, що завдяки відкриттю Центру адопції якомога менше тварин буде опинятися на вулиці, якомога більше тварин знайдуть домівки, якомога менше тварин опинятимуться в притулку "Милосердя". І з часом ми не побачимо на вулицях міста безпритульних тварин – до того треба йти", - розповіла директор притулку Милосердя", голова Львівського товариства захисту тварин Наталія Кузнєцова

Долучайся: у Львові усиновлюють собак і котів фото 18

Центр адопції тварин працюватиме щодня з 10:00 до 18:00. Контактний номер телефону: 068 535 45 45.

Джерело:lviv.depo.ua

Дивись ще:

Програма: чим розважать львів’ян на святі музики

Які львівські вулиці 3-11 липня залишаться без світла

Відеофакт: в центрі Львова фестивалили півтисячі йогів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах