"Тартак", "Антитіла", Скрябін": на арені "Львів" відбудеться грандіозний концерт-марафон

фото з сайту planetofhotels.com

фото з сайту planetofhotels.com

Дозвілля та їжа
17 серпня 2017 11:54

До Дня незалежності України, 26 серпня, на "Арені Львів" відбудеться фінал масштабного Національного телепроекту "Українська пісня / Ukrainian Song Project". Того дня на одній сцені у грандіозному концерті-марафоні разом із найвідомішими українськими зірками Златою Огнєвіч, гуртами "Тартак", "Антитіла" та "Скрябін" виступлять молоді виконавці – фіналісти проекту з різних міст України. Гостями музичного дійства будуть також фіналісти "Української пісні 2016" – гурт Vidverto та співачка Kira Mazur. Виступить того вечора на "Арені Львів" і гурт DILEMMA, повідомили 16 серпня, у Львові під час прес-конференції  організатори проекту.

"В нас є бажання, щоб кожного року, в рамках святкування Дня Незалежності цей проект відбувався у Львові. Хочемо, щоб він став стартовим майданчиком для нової, сучасної української музики, для молодих, сучасних артистів. У нас надзвичайно багато талановитих людей. Ця сцена в першу чергу для молоді з усієї України. Одним з бажань і цілей проекту "Українська пісня" є запрошення відомих людей з усього світу, які мають українське коріння", – сказав співзасновник та організатор проекту Тарас Курчик.

"Тартак", "Антитіла", Скрябін": на арені "Львів" відбудеться грандіозний концерт-марафон фото

Тарас Курчик – співзасновник та організатор "Української пісні". Фото: Микола Тис/ZIK

Директор Львівської опери Василь Вовкун, який є також співзасновником і організатором цього проекту, зазначив, що "Українська пісня", як і будь-який культурний продукт, твориться зовсім непросто. "Незважаючи на прийняті квоти на українську музику, на заяви політиків ми стикаємося з тим, що звертаємося з прекрасним матеріалом до телеканалів і знову у своїй державі українська пісня виявляється неформатом. Хоча цього року проект підтримав Кабінет Міністрів України", – зазначив Василь Вовкун.

"Тартак", "Антитіла", Скрябін": на арені "Львів" відбудеться грандіозний концерт-марафон фото 1

Василь Вовкун – співзасновник та організатор "Української пісні". Фото: Микола Тис/ZIK

За його словами, цьогоріч було вдвічі чи втричі більше заявок, ніж минулого року. Цікаво відбувся сам процес відбору. Організатори були здивовані активністю підтримки. Найціннішим у цьому проекті, на їхню думку, є те, що кожного року з’являються дуже цікаві голоси, з цікавою стилістикою, манерою виконання, змістом пісень.

Михайло Крупієвський, телевізійний продюсер, зазначив, що для нього вже багато років не має значення, якою буде сцена і скільки вона буде важити, бо на кожному концерті важливою є атмосфера, яку творять люди. "Це буде найкраща подія, щоб відзначити День Незалежності України", – сказав продюсер.

"Тартак", "Антитіла", Скрябін": на арені "Львів" відбудеться грандіозний концерт-марафон фото 2

Михайло Крупієвський – телевізійний продюсер, режисер телезйомки "Української пісні". Фото: Микола Тис/ZIK

Оргкомітет "Української пісні" отримав близько 300 заявок від представників нової генерації української музики. З них було обрано 15 фіналістів – це виконавці та гурти з різних міст України, які працюють у різних музичних жанрах: "Шосте Чуття", Double Life, Юра Самовілов, Paulman, ARLETT, "Степ", Натоліч, Jazzforacat, San4ito/de Joker, LUKA, XAC, VETA Kozakova, My Ree GROUP.

"Тартак", "Антитіла", Скрябін": на арені "Львів" відбудеться грандіозний концерт-марафон фото 3

Прес-конференція на тему "Проведення Національного телепроекту "Українська пісня". Фото: Микола Тис/ZIK

Ще трьох фіналістів "Української пісні 2017" обрали шляхом інтернет-голосування: "Біла Вежа", KOST.band і Tasha Cruz.

Організатори підкреслили, що для бійців та ветеранів АТО вхід на концерт буде вільним: достатньо показати при вході посвідчення учасника бойових дій. На "Арені Львів" для проекту орендують від 7 до 10 тисяч місць.

 

Довідка.

Національний телепроект "Українська пісня / Ukrainian Song Project" започатковано торік з метою пошуку, розповсюдження та промоції україномовної музики різних жанрів як в Україні, так і за кордоном. За словами організаторів, головне їхнє завдання – створення музичного проекту із новим українським обличчям. Проекту, який стане подією не лише для України, а й набуде міжнародного значення. Гасло Ukrainian Song Project – "Україна чекає, Україна вимагає української пісні!". 

"Тартак", "Антитіла", Скрябін": на арені "Львів" відбудеться грандіозний концерт-марафон фото 4

Джерело: zik.ua

Дивись ще:

Розклад богослужінь: які храми Львова відзначають свято Преображення Господнього 

Безвіз є, а паспортів нема: львів'янин не поїхав у відпустку через проблеми з біометричним паспортом 

Готуйся до мандрівки: зі Львова відкриють шість авіарейсів в Італію 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах