Дивись: як виглядали колись величні інтер'єри Пдгорецького замку

фото з сайту ТРК Львів

фото з сайту ТРК Львів

Дозвілля та їжа
21 серпня 2017 12:35

Палац у Підгірцях – пам’ятка архітектури, яка розташована у селі Підгірці Бродівського району Львівської області. З плином часу палац втратив свою велич, проте і сьогодні вражає архітектурою своїх відвідувачів з цілого світу. Разом з Олеським та Золочевським замками він творить "Золоту підкову Львівщини".

Фасади Підгорецького замку чимось нагадують французькі замки. На жаль до наших часів не збереглись прекрасні інтер’єри Підгорецького замку, які вражали сучасників своєю красою і пишністю.

Почав будівництво замку у Підгірцях в 1635-1640 роках гетьман Станіслав Конецпольський. Для цього він запросив відомого  тоді військового інженера Гійома Ле Вассера де Боплана з Франції. У 1711 році замок відвідав Петро I. Фортеця йому настільки сподобалась, що навіть надихнула на будівництво палацу в Санкт-Петербурзі.

Останніми власниками замку у Підгірцях були князі Сангушко.  За часів їх господарювання резиденцію було перетворено на музей.

В різні часи тематичні зали замку мали такі назви як Китайська, Золота, Лицарська, Зелена, Дзеркальна та Мозаїчна. Кімнати прикрашали портрети власників замку, копії з Рафаеля, Рубенса, Тіціана, Караваджо. Їдальню прикрашали портрет гетьмана Конецпольського на стелі та сімдесят два портрети видатних політичних та духовних діячів, чорний мармуровий стіл, на якому хрестили короля Яна ІІІ.

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Джерело:Львівські новини

Дивись ще:

Львів згори: ТОП панорамних ресторанів Львова

Непопсовий Львів: 10 місць, про які вам не розкаже путівник

Вогонь і м'ясо, середньовіччя та фестиваль ріплянки: ТОП фестивалів весни-2017 на Західній Україні (оновлено)

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах