"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest

Новина - Дозвілля та їжа - "Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest

Новина - Дозвілля та їжа - "Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest

Дозвілля та їжа
23 серпня 2017 19:37
Автор: Ольга Стоноженко

На минулих вихідних (18,19, 20 серпня) під Львовом пройшла одна з найбільших та найпотужніших мистецьких подій країни – фестиваль "ZaxidFest". Музика на різний смак, красива українська природа, привітні усміхнені люди та гарні спогади –  це все "ZaxidFest". Дев'ятий фестиваль зібрав понад 50 виконавців з різних країн світу на чотирьох сценах та об’єднав тисячі відвідувачів зі всієї України.

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 1"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 2

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 3

Три сцени, що працювали одночасно і незалежно одна від одної, дарували максимальний заряд емоцій у режимі нон-стоп. Тут можна вперше в Україні почути такі гурти, як Editors (U.K.), Miss May I (USA), Being As An Ocean (USA), и потанцевать под The Qemists, Enter Shikari, In Extremo, Dark Tranquillity, послушать Христину Соловій, Vivienne Mort i Volski, ONUKA и O.Torvald, Pianoboй, Хамерман Знищує Віруси та багатьох інших.

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 4"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 5"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 6

Локація фестивалю – мальовниче село Родатичі в 40 км від Львову. Ліс та поле, невеликі штучні ставки, далі від шуму траси та міської метушні. Це місце, де вдасться відпочити за всі години офісної роботи, всі командировки, дедлайни та недоспані робочі будні.

Відпочинок на природі організатори зробили максимально комфортним: завезли туалети, душові, питну воду, намети з харчуванням, місця для зарядки гаджетів. Територію огородили та цілодобово охороняли.

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 7

Почався фестиваль з форс-мажору, який з самого ранку зіпсував настрій і організаторам, і гостям. Вночі, за півдня до виступу, один з головних хедлайнерів, американська рок-група Breaking Benjamin оголосила про скасування свого виступу через хворобу кількох музикантів. Шукати заміну в організаторів часу не було, тому довелося коригувати розклад головної сцени, повертати усім охочим гроші за одноденні квитки і боротися з негативом у соцмережах. Втім, неймовірна атмосфера зробила своє – і навіть такі неприємності не зіпсували вражень від фестивалю.

У перший же фестивальний день, 18 серпня, виступили 16 музикантів, серед яких були такі українські колективи, як: Detach, O.Torvald, Карна, Arlett, Tik Tu, Roll Models, Тартак, Blooms Corda, Христина Соловій та вінницька метал-група Space of Variations.

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 8

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 9

Під час виступу на головній сцені, лідер гурту Тартак Сашко Положинський відзначив, що це один з останніх концертів, де можна почути їх старі пісні. Однак, ще є час ними насолодитись – заплановані ще декілька заходів.

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 10

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 11

У суботу, 19 серпня, на фестивалі виступив відомий російський репер Noize MC. Концерт артиста тривав годину і зібрав багатотисячну аудиторію. Цього року Noize MC вже втретє приїхав на Західфест.

Нагадаємо, що  у 2014 році Noize MC з'явився на сцені Західфесту з синьо-жовтим прапором. Того ж року на фестивалі KUBANA у Росії репер сказав проукраїнську промову.

 

В цей день учасники фестивалю слухали концерти до ранку. Ввечері на трьох сценах відіграли концерти 19 гуртів, серед яких відомі українські та іноземні виконавці. Найбільше людей зібралось біля головної сцени, на якій запалювали іноземні "The qemists", "Enter shikari". Любителі українського року тусувались на інді-сцені, де для них співали гурти "5 vumir" та "Фіолет". Завершив концерту програму аж над ранок неординарний український гурт "Хамерман знищує віруси".

В останній день фесту стало прохолодніше. Але гостей фестивалю не злякали ні чорні хмари, ні сильний вітер, ні проливний дощ. Глядачів зігрівали Pianoбой, трешові Chelsea Grin, ніжна "Республіка Паліна" та ONUKA, яка після виступу на Євробаченні стала зіркою не тільки в Україні, а за кордоном.

"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 12"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 13"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 14"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 15"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 16"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 17"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 18"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 19"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 20"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 21"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 22"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 23"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 24"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 25"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 26"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 27"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 28"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 29"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 30"Паті на Прикарпатті": під Львовом відгримів ZaxidFest фото 31

Дивись ще:

Семеро потерпілих: на Львівщині зіткнулися два мікроавтобуси 

Інтерактивні вистави, перфоманс: у Львові відбудеться нічний фестиваль альтернативних театрів 

Коли чекати тепла: якою буде погода у Львові найближчими днями

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах