Як облаштувати зупинку у своєму районі та куди звертатися

фото afishalviv.net

фото afishalviv.net

Комуналка
29 сiчня 2015 15:45

На жаль, вигляд більшості зупинок транспорту у європейському Львові -  сумне видовище: заліплені оголошеннями, з понищеними лавочками, розбитими і дірявими дашками, вони не лише псують загальний вигляд нашого міста, але й  справляють прикре враження.

Але і на це можна знайти раду, якщо мати бажання.

За розпорядженням міського голови,  районні адміністрації Львова мають розробити для бізнесу пропозиції, аби підприємці бодай частково долучилися до ремонту зупинок громадського транспорту.

Адже, щоб привести обдерті львівські зупинки транспорту  до людського вигляду, як мовиться, потрібні чималі кошти. Такі роботи можуть коштувати  від однієї до шести тисяч гривень.

Зрозуміло, що у такий скрутний і непростий час у районних адміністрацій на балансі таких грошей просто нема і виконати ремонт  цих об’єктів  їм самим  не під силу. А отже, доводиться розраховувати на місцевих підприємців.

Vgorode дізнався, що в деяких районних адміністраціях Львова початковий досвід такої роботи не тільки є, але служить приводом для оптимізму. 


Сихівський район


ІРИНА МАРУНЯК, ГОЛОВА РАЙОННОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ: 

- У нашому районі 111 транспортних зупинок і кожна вимагає коштів і догляду.  Тому співпраця з місцевими бізнесменами в нас  дуже активна. Судіть самі. Підприємці Львова поставили на Сихові 12 транспортних зупинок. Зокрема, біля  "Рукавички", ринку "Шувар", супермаркету "Арсен", біля заводу "Іскра", на вулиці Сихівській і інших місцях.

Крім того, міські  МАФи теж  облаштовують і встановлюють зупинки біля своїх об'єктів і, одночасно з цим, закріплені за їх обслуговуванням.

А решту зупинок на Сихові ми  встановили за бюджетні кошти. До речі, в минулому році  нам вдалося встановити ще три нових зупинки.

Для того, щоб боротися з тими, хто псує зовнішній вигляд цих об’єктів – наша адміністрація  тісно співпрацює з адміністративно-технічним управлінням міста. Ось, наприклад, сьогодні ми проводимо приватні рейди по зупинках, дворах і т.д., щоб виявити, в якому вони стані зараз: перевіряємо, чи не заліплені  оголошеннями, в якому стані елементи благоустрою, брами, двори. Знімаємо оголошення і іншу рекламу. Складаємо протоколи і скеровуємо в адміністративно-технічне управління, яке зв’язується з підприємцями, які їх розклеїли, дізнається, в кого на балансі ці підприємства і т.д., а потім штрафує порушників. Такі рейди проводимо раз на тиждень.

І такий метод роботи діє досить ефективно.

Бажаючим допомогти в облаштуванні зупинок у Сихівському районі потрібно звернутися за телефоном: 254-64-02


 Шевченківський район


ОЛЕКСАНДР УДОВЕНКО, ГОЛОВА РАЙОННОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ: 

- Безумовно, з підприємцями ми працюємо і будемо працювати. Ми  неодноразово звертались уже до них за допомогою щодо благоустрою міста, особливо транспортних зупинок. В минулому році  планували облаштувати за їх кошт дві зупинки транспорту, але вдалося відновити лише одну – на вулиці Мазепи, 17-19, це біля супермаркету "Велика кишеня".

І ми їм за це дуже вдячні. А є й такі підприємці, які не поспішають витрачати своїх грошей на громадські об’єкти. Будемо думати, як їх зацікавити. Можливо,  розміщенням реклами їхніх підприємств на зупинках чи ще якимось методами.

Бажаючим допомогти в облаштуванні зупинок у Шевченківському районі потрібно звертатися за телефоном: 252-17-67


 Личаківський район


ІВАН ЛОЗИНСЬКИЙ, ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ:

- За допомогою в облаштуванні міських зупинок ми вже зверталися до підприємців, і далі  будемо працювати в цьому напрямку. У нас навіть був один приклад співпраці в минулому році. Бізнесмени за свій кошт облаштували зупинку на вулиці Пасічній. Але її чекала сумна доля. Там сталася аварія і в неї влетів автомобіль. Довелось її відновлювати за свій кошт.

Бажаючим допомогти в облаштуванні зупинок у Личаківському  районі потрібно звертатися за телефоном: 254-62-06

До речі, торік адміністративно-технічне управління склало 61 протокол щодо розклеювання реклами в заборонених місцях. Штраф за таке правопорушення складає від 340 до 1360 гривень.

Але, судячи із зовнішнього вигляду більшості транспортних зупинок, або штрафи лякають небагатьох, або ще ніхто за  псування цих об’єктів не платив.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: 

Трамвайний маршрут № 2 тепер з інформаційними табло 

 У Шевченківському районі закриють для проїзду вулицю 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах