Земельний податок: кого у Львові звільнять від сплати

Фото:ukranews.com

Фото:ukranews.com

Комуналка
02 лютого 2015 09:55

На останній сесії Львівської міськради проголосували за затвердження ухвали про встановлення земельного податку та пільг щодо нього на території Львова.

За словами начальника управління  природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергія Коровайника, вона передбачає, передусім, звільнення від сплати певних категорій фізичних та юридичних землекористувачів, а також встановлення чітких ставок для інших осіб.

Ставки земельного податку на території міста Львова визначено для ділянок, що перебувають у власності й користуванні громадян та юридичних осіб.


Кого звільнять від сплати податку


Новим положенням Податкового Кодексу не визначені категорії, яким надаються пільги за використання земельних ділянок. Таким чином проголосовано за цю ухвалу, якою низку юридичних та фізичних землекористувачів звільнено від сплати податку: дитячо-санаторні та оздоровчі заходи, благодійні організації, органи державної влади та місцевого самоврядування тощо.


Ставки на власні ділянки громадян


Встановлено певні ставки земельного податку на ділянки, які є, зокрема, у власності громадян, тобто під житловим фондом, під дачно-будівельним та садівницьким товариствами тощо. Згідно з ухвалою, визначено досить невисоку ставку – 0,03% від нормативної грошової оцінки

Повний текст на сайті Львівської міської ради:http://city-adm.lviv.ua/lmr-news/rubrics/land-policy/222719-z-tsiieiu-metoiu-pryiniato-ukhvalu-chitko-vstanovyty-stavky-i-zvilnyty-pevni-katehorii-vid-splaty-podatku-s-korovainyk-shchodo-ukhvaly-pro-vstanovlennia-stavok-zemelnoho-podatku-ta-pilh-shchodo-noho

За словами Сергія Коровайника, всі ці положення, в основному, були  зазначені в попередній редакції Податкового Кодексу. Зараз певні повноваження в  частині цих дій покладені  на органи місцевого самоврядування.

ЩЕ НОВИНИ ЛЬВОВА

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах