"Львівобленерго" vs "Львівводоканал": чи залишаться львів'яни без води у кранах

фото: bebzol.com

фото: bebzol.com

Комуналка
11 лютого 2015 14:57

Сьогодні, 11 лютого, ПАТ "Львівобленерго" повідомило про припинення електропостачання ЛМКП  "Львівводоканал". Vgorode  з'ясовував, чи загрожує така ситуація пересічному львів'янину відсутністю води у кранах.

ЩО КАЖЕ "ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО"

Керівник відділу корпоративних зв’язків ПАТ "Львівобленерго" Галина Єлисеєнко:

- Ми справді почали процедуру відключення підприємства "Львівводоканал" від електропостачання. Адже борг ЛМКП "Львіводоканал" за спожиту електроенергію станом на 11 лютого 2015 року становить 8 мільйонів 337 тисяч гривень.

Попередження про припинення послуг електропостачання у разі несплати за спожиту електроенергію  "Львівводоканал" отримав ще 5 лютого. Але з того часу послуги в банку не були проплачені. В той час, як  ми мусимо платити за все, це підприємство дозволяє смобі накопичувати борги. Чому? Не розумію.

В якому обсязі буде проводитись відключення електропостачання ми подивимось. Зрештою, все залежить від того, наскільки оперативно спрацюють  боржники.

ЩО ВІДПОВІДАЄ "ЛЬВІВВОДОКАНАЛ"

Керівник прес-служби ЛМКП "Львівводоканал" Уляна Горбата:

 - За січень наше підприємство заборгувало "Львівобленерго" 8 мільйонів 337 тисяч гривень. Я хочу, щоб споживачі знали, що це не якісь старі борги, а місячний борг.  Рахунок, який прислало енергетичне підприємство, щоб ми оплатили, складає 14 млн 800 тисяч гривень. Це є щомісячні наші нарахування за електропостачання.

Справа в тому, що тарифи на електроенергію весь час зростають. Наприклад, у минулому році вони  зросли  в рази. Це одна з причин, чому ми не можемо собі дати раду з боргами. Друга причина в тому, що ми маємо великих боржників, які з нами не розраховуються за послуги водопостачання: місто Городок, яке винне нам 2 мільйони гривень, місто Винники - 1 млн 200 тисяч гривень, бюджетні установи розрахувались лише на 22%,  рядові споживачі не повністю розплачуються за послуги водопостачання і водовідведення, а це все ті гроші, якими ми маємо платити за енергопостачання.

Зараз з цього  приводу з "Льввівобленерго" ведуться перемовини. Не думаю, що справа дійде до повного відключення електропостачання і споживачі не матимуть води.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Проблеми з громадським транспортом: хто заважає тролейбусам проїхати центром 

Львову за приклад: 5 ідей від інших міст, де нормально працює міська парковка

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах