Дочекались: в цьому році розпочнеться рекультивація Грибовицького сміттєзвалища

фото: ecoleaks.livejournal.com

фото: ecoleaks.livejournal.com

Комуналка
25 лютого 2015 09:18

В  цьому році розпочнеться рекультивація Грибовицького сміттєзвалища. Про це 24 лютого під час "бюджетних" громадських слухань повідомив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, повідомляє прес-служба Львівської міськради.


Майже 5 мільйонів лише  на проект та технічну документацію


У проекті бюджету розвитку Львова пропонується виділити 1 млн грн на розробку комплексного проекту з рекультивації полігону в с. Грибовичі.

4 млн виділено на проект та ще 99 тис. грн – на виготовлення технічної документації з вибору інвестора під будівництво сміттєпереробного комплексу та полігону ТПВ. Рекультивацію планують розпочати цьогоріч.


Рекультивація триватиме 10 років


Відповідно до проекту і проведеної державної будівельної експертизи, терміни рекультивації Грибовицького сміттєзвалища складають 10 років. Загальна ж вартість проекту становить 213 млн грн.

"У 2015 році є необхідність проведення процедури закупівлі і визначення переможця-інвестора. Це об’єкт, який не закривається за один-два роки. Власне, прийнято рішення розпочати рекультивацію полігону цього року. Ми також звертатимемось у профільні підприємства щодо долучення їхніх коштів на співфінансування проекту".


Місто  не купуватиме землю, а орендуватиме в громади


"Другим етапом буде питання підписання угоди. Місто купувати землю не буде – воно, у взаємовигідних стосунках з тамтешньою територіальною громадою, підпише угоду щодо оренди в неї земельної ділянки та, своєю чергою, інвестуватиме в цю громаду відповідні кошти, у вигляді інвестицій у будівництво доріг, газопроводів, водопроводів, водогонів. Такі земельні ділянки є. Місто працює з цим вже не один рік", – зазначив Юрій Голець.

 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Будь цивілізованим: 58 майданчиків для вигулу собак у Львові [ПЕРЕЛІК, КАРТА]

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах