Будь в курсі: 1 квітня гаряча вода подорожчає на 55%

фото з сайту pursuitist.com

фото з сайту pursuitist.com

Комуналка
19 березня 2015 09:51

В Мінрегіонрозвитку заявили про нову хвилю підвищення тарифів на комунальні послуги, повідомляють "Вести".

Тепер мова йде про подорожчання холодного і гарячого водопостачання, а також опалення. "Опалення зросте десь на 73%, а гаряча вода – на 55-57%, - сказала начальник управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіонрозвитку Наталя Хоцяновська. – Вартість холодної води зросте, тому що зросла вартість електроенергії. Процентів на 25% зросте".


Зростання тарифів на холодну воду може бути й меншим


На опалення і гарячу воду нові тарифи повинні вступити в силу з 1 квітня, а терміни подорожчання холодного водопостачання поки що невідомі, розповіла представниця міністерства. Вона додала, що зростання тарифів на холодну воду може бути й меншим, оскільки їх встановлює місцева влада, яка намагається стримати подорожчання до місцевих виборів восени. Щодо опалення, то влада ще не вирішила, чи повернуть тих, в кого нема лічильника, на цілорічну оплату ( рахунки розбивають порівну на кожен місяць), щоб знизити щомісячні витрати українців взимку.


До неплатників будуть вживати більш жорстких заходів

Більшість експертів вважає, що підвищення тарифів призведе до кризи неплатежів. Розуміє це і влада. В Міненергорозвитку закликали вживати більш жорстких заходів до неплатників. Представниця відомства Наталя Хоцяновська нагадала, що законодавство дозволяє карати  аж до вилучення квартири, будинку, земельної ділянки (за рішенням суду). Вона повідомила, що у ВР знаходиться законопроект, за яким пропонується ввести пеню за несвоєчасну оплату послуг ЖКГ - 0,01% за день, але він ще не розглядався.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 19 березня

Година Землі: як долучитися до світової ініціативи

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах