Отримай відповідь: чому львів'янам прийшли незвично великі рахунки за електроенергію

Новина - Комуналка - Отримай відповідь: чому львів'янам прийшли незвично великі рахунки за електроенергію

Новина - Комуналка - Отримай відповідь: чому львів'янам прийшли незвично великі рахунки за електроенергію

Комуналка
15 червня 2015 11:12

Багато львів'ян жахнулися від своїх квитанцій за електроенергію за травень: прийшли незвично великі нарахування не тільки в цінах, але і в кількості спожитого, пише ZAXID.NET.

Пані Оксані за травень виставили 1380 кіловат - і це на двокімнатну квартиру, в якій з потужних приладів лише бойлер. 

"Економні лампочки всюди стоять. Використовуємо як завжди все використовували, але минулого місяця я сплатила 80 гривень, а цього місяця - 835. Ну? я не знаю як сплатити і де набралося стільки кіловат", - розповідає мешканка вулиці Стрийської, 91 Оксана Нагурська. 

До Сихівського відділу електромереж не один клієнт приходить з'ясувати незрозумілі нарахування. Ситуація така ж: останній показник у квитанції збігається з лічильником, але за травень записано кіловат-годин вдвічі-втричі більше, аніж за попередні місяці.

"У мене таке враження, що вони це спеціально роблять, бо я прослідкувала 4 місяці. Вони роблять один місяць 300 кіловат, другий місяць за 600 і вже по зовсім іншій ціні, звичайно", - розказує мешканка вулиці Стрийської пані Тетяна. 

Втім, щоб отримати роздруківку нарахувань і порівняти показники, людям кажуть писати заяви і чекати відповіді. 

Натомість, голова Асоціації ОСББ "Оберіг" Стефанія Климко переконана - те, що показники завищили саме зараз - не випадковість. 

"Я думаю, що ситуація склалася така, що в січні і в лютому нам не дописували і в березні, знаючи, що піде новий тариф. А зараз нам лупанули все, і це йде у всіх. Зараз в мене є дані за чотири квартири", - наголосила Стефанія Климко. 

Якщо це насправді так, то мешканцям доведеться переплатити. Адже з квітня кожен кіловат понад сто спожитих, коштує на 26 копійок дорожче. Та в Обленерго заперечують такий спосіб заробітку.
 
"Ви давайте мені конкретні адреси. У кого що зі споживачів. Я з цим питанням розберусь. На нашому сайті для преси я передивлюся по програмі і вам скажу. Я підходжу до того, що треба роз'яснювати інформацію, а не робити інформаційний пік. А ви робите інформаційний пік", - заявила речниця "Львівобленерго" Галина Єлісеєнко. 

Та юристи кажуть - якщо людина не слідкувала за показниками лічильника, довести, що їх фіксували неправильно - буде важко. Але спробувати варто. 

"У першу чергу, треба звернення з письмовою заявою до постачальника послуг для отримання інформації про розрахунки. Якщо справді має місце неправильне або недобросовісне нарахування, треба звертатися в інспекцію прав споживачів. Якщо ж хтось захоче іти до суду, то я би радив таким людям об'єднуватися і подавати колективну заяву", - наголосив адвокат Олег Кириєвський. 

А щоб більше не отримувати незрозумілих рахунків, споживачі можуть самостійно подавати показники електроенергії, не покладаючись на контролерів.

Отримай відповідь: чому львів’яни можуть не отримати субсидій за травень

Пам'ятка львів'янина: до якого часу можна оформити субсидію

Отримай відповідь: чи відмовлятимуть львів’янам у субсидіях через неточні цифри

Які доходи треба вказати для одержання субсидії

Які пастки для населення приховує субсидія

Житлову субсидію можна оформити до кінця червня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах