Оренда житла у Львові: коли найбільший попит

фото  Олександра Шутюка

фото Олександра Шутюка

Комуналка
17 червня 2015 17:09

У Львові спостерігається невеликий, але стабільний попит на орендоване житло. Однак у певні періоди року відбувається пожвавлення ринку.

Найвищим попитом користуються недорогі одно- та двокімнатні квартири. Спеціалісти очікують, що восени з початком навчального року ринок оренди житла пожвавиться.

Економ-клас

Орендувати однокімнатну квартиру у центрі Львова можна за 3500 грн, проте такі пропозиції трапляються рідко. В основному оренда однокімнатної квартири коштує 4000-4500 грн, двокімнатні та трикімнатні дорожчі на 1000 грн. Вартість квартир у прицентральних районах та на околиці на 500-1000 грн менша.

Бізнес-клас

Квартири бізнес-класу пропонують у центрі міста та в новобудовах у прицентральних районах. Як зазначив власник АН "Корисні поради" Любомир Бованько, однокімнатні квартири бізнес-класу у центрі не пропонують. Частіше їх винаймають подобово. Вартість двокімнатних стратує від 10000 грн, трикімнатних — від 16000 грн. Схожа вартість квартир і у прицентральних районах. На околиці житло біснес-класу попитом не користується. Орендарі частіше винаймають великі будинки.

Очікування ринку

Спеціалісти відзначають, що попит на ринку оренди дещо зменшився, у першу чергу,через закінчення навчального року. Проте дешеві одно- та двокімнатні квартири досі в ціні, здати таке житло можна протягом тижня. Окрім того, великий попит на орендовані квадратні метри спостерігався у часи інтенсивних бойових дій на сході країни. Спеціалісти очікують значного пожвавлення ринку оренди восени, на початку навчального року.

Джерело: domik.ua

Львів у новинах:

У сквері на Сихові встановлять незвичайні лавки 

Завтра у Львові починається велике "полювання" на безпритульних собак

Завтра львів'яни добиратимуться на роботу велосипедами 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах