Мешканцям Львівщини вимикатимуть світло з 1 жовтня і до весни

фото з сайту dailylviv.com

фото з сайту dailylviv.com

Комуналка
16 вересня 2015 12:17

З 1 жовтня і впродовж осені-зими львів'янам та мешканцям області варто готуватися до планових вимкнень електроенергії.

Про це  під час прес-конференції на тему: "Енергозабезпечення Львівщини в осінньо-зимовий період 2015-2016 років", яка відбулася  у Львівському прес-клубі,  повідомив директор з маркетингу ПАТ "Львівобленерго" Андрій Скрипник. 

За його словами, на цей день енергетики не володіють ситуацією - чи мають станції, що виробляють електроенергію, достатньо потужностей. 

-  Зараз складається не зовсім зрозуміла ситуація щодо забезпечення наших електростанцій паливними матеріалами. Ми не можемо сказати, що в енергетиці все добре, і ми добре переживемо зиму. Ми не знаємо, якою буде зима, і ми не знаємо, які на атомних та гідроелектростанціях є потужності,  - каже Андрій Скрипник.

Енергетик стверджує, що є ряд обмежень, які будуть застосовуватись, якщо відбуватиметься незбалансований виробіток та споживання електроенергії.

Андрій Скрипник каже, що ГОП (графіки обмеження споживання електричної потужності) та ГОЕ (графіки обмеження споживання електричної енергії) запроваджують лише за командою диспетчера західної енергосистеми Державного підприємства НЕК "Укренерго".

Єдине, що тішить, що до графіків обмеження споживання електричної енергії (ГОЕ) та графіків обмеження споживання електричної потужності (ГОП) залучені лише великі промислові споживачі.

 - Ми не можемо працювати як газовики. У них є сховища, і вони накопичують газ. А у нас є миттєве вироблення і є миттєве споживання електроенергії. Це – доля секунди. Якщо не вистачатиме енергії на сході України, то західні електростанції мусять миттєво передати її туди, - каже він.

А мешканців стосуються ГАВи – графіки аварійних відключень певних вулиць та кварталів, які, до речі, вже складені.  

За словами енергетика, якщо не вимикати електропостачання планово, то вся енергосистема країни вийде з ладу. І тоді збитки будуть набагато більші. 

- Це робиться для того, щоби не розвалити енергетику держави, - каже Андрій Скрипник. 

Також варто ще очікувати аварійних вимкнень, коли від диспетчерів нічого не залежатиме – під час кризи в енергосистемі будуть спрацьовувати аварійні вимкнення. І робитиме це автоматика. 

Джерело: dailylviv.com

Львів у новинах:

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах