На Львівщині "Ощадбанк" та "Укрпошта" почали стягувати комісію при оплаті за газ

Новина - Комуналка - На Львівщині "Ощадбанк" та "Укрпошта" почали стягувати комісію при оплаті за газ

Новина - Комуналка - На Львівщині "Ощадбанк" та "Укрпошта" почали стягувати комісію при оплаті за газ

Комуналка
19 сiчня 2016 13:53

Із 1 січня 2016 року "Державний Ощадний банк" та "Укрпошта" запровадили комісію для мешканців Львівської області, яка стягується при оплаті за спожитий газ. Про це повідомляє прес-служба постачальника газу "Львівгаз збут".

"Це комісійний збір за надання послуг. Тому постачальник газу на його розмір не впливає", - йдеться у прес-релізі компанії.

Згідно з тарифами "Укрпошти", за кожен рахунок фізичні особи платитимуть комісію, розмір якої залежатиме від суми платежу, але не менше 3 гривень. Зокрема, до 400 грн – 1,5%, від 400 грн до 1000 грн – 1%, понад 1000 грн - 0,8%.

Якщо ви оплачуватимете рахунок через Інтернет, то тут "Укрпошта" встановила вищу комісію: до 400 грн – 2,5%, від 400 грн до 1000 грн – 2%, понад 1000 грн – 1,5%. Водночас комісія не може бути меншою ніж 3,5 грн за один рахунок.

В одному  з відділень "Укрпошти" у Львівській області повідомили, що комісію також запровадили і для інших комунальних платежів, окрім електропостачання. "Це відсотки від суми платежу. За телефон і вивіз сміття зазвичай 3 грн виходить, тому що суми невеликі. Світло без комісії", - розповіла ZAXID.NET працівник пошти.

У львівському відділенні "Ощадбанку" розповіли, що за кожен рахунок за газ братимуть сталу комісію у розмірі 3 грн.

За словами прес-секретаря газопостачальної компанії Оксани Горак, попередніми угодами з "Укрпоштою" та "Ощадбанком" було передбачено, що постачальник газу платив 1% від суми платежу споживача. Однак потім постановою Кабміну було уведено обмеження, що розмір цієї комісії не може перевищувати 0,3% від суми платежу.

"Тепер ми платимо 0,3%, як це було визначено Кабміном у постанові №792 "Про забезпечення проведення розрахунків за спожитий природний газ", - розповіла вона.

В прес-службі "Ощадбанку" стверджують, що 0,3% від суми платежу не покриває їх витрати на надання такої послуги. 

"Відповідно до Закону України "Про банки і банківську діяльність" банкам заборонено встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижче собівартості операції. Тож "Ощадбанк" встановлює тарифи на рівні, що забезпечує лише покриття витрат на проведення даних операцій. Зауважимо, що зазначений тариф у розмірі 3 грн є найнижчим на банківському ринку", - відповіла прес-служба на запит ZAXID.NET.

У банку також повідомили, що сплатити за газ без комісії можна в інформаційно-платіжних терміналах "Ощадбанку", яких у Львові та області є 93 одиниці.

За несвоєчасну оплату газових рахунків нараховуватимуть пеню

Львів'янину на замітку: скоро будемо платити не за кубометри газу, а за "калорії"

"Львівгаз" пояснив, як подавати показники лічильника по-новому

"Львівгаз" пояснить споживачам процес нарахунків за спожите паливо

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах