У "Львівгазі" порадили, що робити, якщо прийшли великі рахунки за газ

фото з сайту otmotka.com.ua

фото з сайту otmotka.com.ua

Комуналка
20 сiчня 2016 15:10

Якщо споживачам прийшли платіжки із завищеними показниками лічильника, вони можуть внести необхідні корективи до показників і оплатити лише спожитий обсяг газу.

Про це сьогодні на прес-конференції в ІА ZIK повідомила менеджер із зв’язків з громадськістю ПАТ "Львівгаз" Оксана Горак.

Вона пояснила, що відповідно до нових правил постачання природного газу, показники лічильників збираються станом на 1 число кожного місяця. Відповідно, споживачам потрібно ці показники зафіксувати і передати газорозподільчому підприємству впродовж п’яти днів. Якщо вони цього не зробили або якщо, приміром, є показник лічильника станом на 20 число, проводиться розрахункове нарахування, яке базується на даних про споживання за попередній період.

Якщо у квитанціях зазначений більший обсяг газу, ніж був використаний насправді, споживачі можуть оплатити лише спожитий газ, але обов’язково повідомити у "Львівгаз" реальні показники лічильника.


Сплачуємо онлайн


Також Оксана Горак зазначила, що найбільш зручний спосіб для споживачів – це подання показників через веб-сервіс "Особистий кабінет" на сайті 104.ua, де також можна оплачувати рахунки.   

"Всього за декілька хвилин споживач має нагоду завантажити свій рахунок за спожитий у грудні газ, зайшовши в Особистий кабінет на сайті 104.ua. Більше того, за допомогою онлайн-сервісу можна відразу й здійснити оплату, що є дуже зручно", – заявила Руслана Музя.

Втім, аби отримати онлайн-платіжку, спочатку потрібно зареєструватися на сайті.  

Окрім оплати через "Особистий рахунок", мешканці Львівщини можуть оплатити рахунки за газ й через відділення "Укрпошти", термінали самообслуговування, філії будь-якої банківської установи, за допомогою інтернет-послуги "Приват-24".

Нагадаємо, наприкінці місяця, отримавши рахунки за газ, мешканці Львівщини повинні заповнити заяву-приєднання до Типового договору на постачання блакитного палива.


 Щоб не було незрозумілих нарахувань     

   Споживачі природного газу Львівщини можуть подавати показники лічильника до 5 числа наступного місяця, щоб не було незрозумілих нарахувань. Про це сьогодні на прес-конференції заявила начальник львівського відділення ТОВ "Львівгаз збут" Руслана Музя, повідомляє Львівський портал.

За словами Руслани Музі, в квитанцію про оплату вноситься споживання газу за повний місяць. Якщо споживач повідомив показники лічильника 20 числа, то на наступні 10 днів розподільне підприємство нараховує приблизний обсяг споживання газу, який деколи більший за реальний.

"Кожен із споживачів має право дати показники лічильника до 5 числа наступного місяця. Наприклад: споживач вимірює показники лічильника 1 лютого, а до 5 лютого мусить повідомити нам реальний результат, і так кожного місяця.  Буває таке, що споживач повідомляє цифри лічильника 20-25 числа, і залишається декілька необрахованих днів. Тоді розподільне підприємство вираховує приблизний обсяг споживання газу, що інколи перевищує реальний спожитий обсяг", – розповіла вона.

Також начальник "Львівгаззбуту" розповіла, що треба робити, якщо споживач отримав розрахункову квитанцію, де цифра більша, аніж реальна.

"В такому випадку споживач може самостійно коригувати цифру до оплати. Як відомо, ціна на газ залишається без змін: до 1200 м? – 3,6 гривні, понад 1200 м? – 7,18 гривні. Головне – не забути повідомити про коригування працівників "Львівгазу", – зазначила вона.

Львів у новинах:

На площі Ринок у Львові демонтують дерев'яні будиночки Різдвяного ярмарку

Завтра у Львові можна здати непрацюючі люмінесцентні лампи і техніку: деталі

Вакцинація від поліомієліту у Львові: скільки батьків відмовились щеплення

 

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах