Львів'яни обурені січневими рахунками за опалення під'їздів

фото з сайту www.klg.aif.ru

фото з сайту www.klg.aif.ru

Комуналка
17 лютого 2016 15:20

У січні за опалення підїздів у будинках, де є хоч одна батарея, львів’яни отримали квитанції з величезними нарахуваннями. У соціальних мережах мешканці Львова обурюються розмірами оплат і вимагають відповідей від ЛМКП "Львівтеплоенерго".

Ігор Зінкевич, керівник ГО "Варта-1", депутат Львівської міської ради, Наталія Шелестак, координатор "Варти -700" кілька днів поспіль намагаються з’ясувати підстави для таких великих нарахувань, однак наразі комунальні служби міста пояснюють, що січень був холодним місяцем і тому розмір оплати за опалення сходової клітки є настільки високим.

Інформація, зібрана приватним порядком від журналістів Києва, Одеси, Харкова, Сум підтверджує – у інших містах України таких рахунків немає. Ця дорожнеча нав’язана городянам винятково по-львівськи.

Мешканці об’єднаються у протидії незрозумілим нарахуванням: пишуть листи із вимогою роз’яснень в ЛМКП "Львівтеплоенерго" та Львівську обласну прокуратуру, телефонують на "гарячу лінію міста" та урядову гарячу лінію. 18 лютого збираються на особистий прийом до директора "Львівтеплоенерго", щоб особисто спитати про складові тарифів на опалення місць загального користування.

Львів’яни звертаються по допомогу до депутатів із вимогою з’ясувати походження, розміри і законність таких нарахувань.

Ігор Зінкевич: Ми подаємо депутатський запит на ім’я голови Львівської міської ради Андрія Садового із вимогою пояснити, на якій підставі львів’ян змушують платити за січень по 300 – 700 гривень за опалення місць загального користування, особливо тих, де лише одна батарея центрального опалення на увесь під’їзд.

Правда, слід зауважити, що у Львові є ще одна така ж проблема, не зауважена депутатами: фантастичні рахунки за освітлення місць загального користування (під’їздів тощо). Так що, непорозуміння з нарахуваннями у Львові ще попереду.

Львів у новинах:

У Львові збирають кошти на лікування двох хлопчиків, постраждалих від вибуху газу (фото)

Фунікулер чи канатка: як зробити Високий замок доступнішим

На Хмельницького трапилося масштабне ДТП за участі 6 машин 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах