Львів’янину на замітку: які тарифи підвищили в Україні на травневі

Новина - Комуналка - Львів’янину на замітку: які тарифи підвищили в Україні на травневі

Новина - Комуналка - Львів’янину на замітку: які тарифи підвищили в Україні на травневі

Комуналка
10 травня 2016 10:57

Поки народ відпочивав на довгі вихідні, нам оголосили про значне підвищення оплати за житлово-комунальні послуги. До осені платіжки можуть поважчати вдвічі!


Газ


Отже, ще 27 квітня Кабмін встановив єдину ціну на газ для населення з 1 травня: 6879 гривень за тисячу кубометров. Цим рішенням Кабмін скасував "соціальну норму" в обсязі 1200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3600 гривень за тис. куб. м, яка діяла в 2015/2016 років. Виходить, що для населення, яке використовувало тільки пільговий газ в опалювальний сезон, тариф зріс на 91%.

З одного боку газ подорожчав через скасування пільги, з іншого він зовсім трохи подешевшав для тих, хто платив по повній - для них ціна була 7 198 грн.

Ціна продажу газу для потреб теплокомуненерго встановлена ??на рівні 6879 гривень за тис. Куб. м. (було з 3 004). А це має спричинити за собою і подорожчання інших комунальних послуг.


Опалення


Наступне подорожчання не змусило себе довго чекати. 5 травня про збільшення тарифів на тепло оголосила Держкомісія регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

З 1 липня тарифи на тепло підвищать на 75 - 90 відсотків (залежно від компанії, що надає послуги). Підвищення тарифів зв'язали з ростом цін на газ для підприємств комунальної теплоенергетики. У собівартості виробництва теплоенергії частка газу становить від 60 до 90% (в Київенерго - 77%).

- Основна частина коригування (близько 90%) пов'язана з рішенням щодо ціни газу, решта - перегляд заробітних плат в відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівнем єдиного соціального внеску, зміна роздрібних тарифів на електроенергію, - сказав на відкритому засіданні комісії голова НКРЕКУ Дмитро Вовк.


Гаряча вода


Ще через день, 7 травня, оголосили і попередні нові тарифи на гарячу воду. Правда, поки тільки для киян, оскільки ціни на гарячу воду в кожному регіоні розрізняються і регулюються на місцях

Вартість гарячої води залежить від того, чи є в квартирі полотенцесушитель, і від постачальника услугі. В зокрема, в Києві вода подорожчає до 62-75 гривень за кубометр, теж з 1 липня. З урахуванням того, що на сьогоднішній день тариф з полотенцесушителем становить 40, 92 грн. за кубометр, підвищення може скласти до 90%.


Електроенергія


Ні-ні, не лякайтеся, електроенергію, поки ви смажили шашлик, нам не підвищили. Але для повноти картинки закінчимо.

У березні цього року нам вже підвищили тарифи. Зараз за 1 кВт / год ми платимо:

- При споживанні до 100 кіловат на місяць - 57 копійок;

- Від 100 до 600 кіловат - 0,99 копійок;

- Понад 600 - 1,56 грн.

Підвищення склало близько 25% в основному сегменті.

Наступне подорожчання нас чекає з 1 вересня:

- До 100 кВт / год - 71,4 копійки;

- Від 100 до 600 кВт / год - 1,29 грн .;

- Понад 600 кВт / год - 1,63 грн.

Як бачимо, знову найсильніше дорожчає самий "ходовий" сегмент, більшість населення платить в діапазоні 100-600 кіловат. Тут подорожчання складе 30%. Разом - 55% за рік.

Що важливо, за новими тарифами за електрику ми почнемо платити майже одночасно з опаленням. Так що восени платіжки будуть потрясати.

При цьому не варто забувати, що підвищиться і квартплата, так як, наприклад, ліфти працюють на електриці.

Джерело: "КП в Україні"

Львів у новинах:

Від сьогодні частина Львова залишилася без гарячої води: коли включать

Львів'янину на замітку: в цьому році у ВУЗ можна вступити через Інтернет

Львів'янину на замітку: в Україні розпочався призов в армію

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах