Дізнайся: чому у травні не буде гарячої води і збільшиться плата за газ

фото з сайту economics.unian.ua

фото з сайту economics.unian.ua

Комуналка
16 травня 2016 16:51

З 10 травня у більшої частини Львова відсутня гаряча вода. Пов’язано це із гідравлічними випробовуваннями, які щороку проводять у місті.

 Tvoemisto.tv дізналось, як відсутність гарячої води вплине на платіжку за газ.

Оскільки, у місті припинили гаряче водопостачання,  частина львів’ян змушена нагрівати воду на газовій плиті. Проте, доведеться сплатити за газ більше не тільки через те, що його більше використовуватимуть, а й тому, що у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання змінюється норма споживання газу на одну особу.

Так, згідно з Постановою Кабінету міністрів  від 23 березня 2016 року № 203 "Про норми споживання природного  газу населенням у разі відсутності газових лічильників", в місяць, за відсутності газового лічильника  на одну людину нараховують норму споживання у розмірі 4,4 кубометрів (при наявності гарячої води).

У період відсутності централізованого гарячого водопостачання та газової колонки норма споживання природного газу встановлюється 7,1 куб. метра на одну людину за місяць. Відповідно, львів’янам, котрі не встановили газовий лічильник доведеться за травень сплатити більше.

Нагадаємо, з 1 травня 2016 року, уряд встановив єдину ціну на газ для населення. Відтепер  ціна за блакитне паливо стала однаковою як для населення так і для промисловості. Вартість кубічного метру становить 6, 88 грн. Відповідно, за травень за одну людину в котрої вдома не встановлений газовий лічильник доведеться сплатити 48, 846 гривень.

Якщо порівняти суми, то за відсутності гарячого водопостачання та газового лічильника доведеться сплатити на 18 грн більше тільки за одну особу. 

При споживанні газової плити та газової колонки за цей місяць на одну особу буде нараховуватись 14 кубометрів газу.

Як розповіла прес-секретар "Львівгазу" Оксана Горак, про відсутність гарячої води у певних споживачів "Львівгаз" повідомляє "Львітеплоенерго".

"Воно дає відповідний список, що у певних споживачів немає гарячого водопостачання, відповідно ми нараховуємо газ за нормою, прописаною Кабінетом міністрів при відсутності гарячого водопостачання. В той ж час наявність у квартирі бойлера не є підставою для нарахування мешканцям "звичної" норми споживання газу. Для того, щоб сплачувати виключно за спожитий газ їм потрібно установити лічильник", - роз'яснює Оксана Горак.

Львів у новинах:

Львів'янину на замітку: тарифи на тепло зростуть вдвічі 

Пам'ятка львів'янину: що потрібно знати про нові тарифи на субсидії

У Львові підвищили тарифи на утримання будинків 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах