"Це не помилка": львів'янину нарахували 6 тисяч гривень за опалення однокімнатної квартири

Новина - Комуналка - "Це не помилка": львів'янину нарахували 6 тисяч гривень за опалення однокімнатної квартири

Новина - Комуналка - "Це не помилка": львів'янину нарахували 6 тисяч гривень за опалення однокімнатної квартири

Комуналка
24 сiчня 2017 14:37

"Львівтеплоенерго" нарахувало львів'янину 6300 грн за опалення однокімнатної квартири впродовж грудня. У прес-службі підприємства пояснили, що це не помилка – через відсутність у квартирі лічильника чоловік змушений платити ще й за частину опалення всього будинку.

Сам чоловік розповів ZAXID.NET, що минулого року сплачував зимою 500-600 грн, однак вже літом отримав квитанцію на 1400 грн.

"Минулого року я платив в середньому 500-600 грн за опалення. Влітку мені нарахували 1400 грн, а за листопад прийшло 3200 грн. Живу в однокімнатній квартирі (50 м2), тож здивувався і почав цікавитися, чи це не помилково нарахували. Однак минув-тиждень два і я отримав квитанцію за грудень, а там взагалі 6300 грн за опалення квартири", – розповів Андрій Занько.

"Це не помилка": львів'янину нарахували 6 тисяч гривень за опалення однокімнатної квартири фото

Квитанція за опалення та гарячу воду за грудень

За його словами, у "Львівтеплоенерго" порадили лише писати звернення до директора, заявивши, що помилки немає.

У розмові із ZAXID.NET речниця "Львівтеплоенерго" Ганна Пищула пояснила, що така ситуація виникла через відсутність у квартирі лічильника тепла.

"У цьому будинку є загальнобудинковий лічильник і у 48 із 54 квартир встановлені поквартирні лічильники. Інші шість квартир не мають лічильників. І в таких випадках нарахування за тепло відбуваються за таким принципом: від загальнобудинкового лічильника віднімаються покази поквартирних і те, що залишається, пропорційно розподіляють між тими квартирами, в яких немає лічильника", – пояснила Ганна Пищула.

"Це не помилка": львів'янину нарахували 6 тисяч гривень за опалення однокімнатної квартири фото 1

Попередження від "Львівтеплоенерго" про можливі судові позови

За її словами, в різницю між показами загальнобудинкового лічильника та усіх поквартирних входять також витрати на опалення сходових кліток та коридорів. Тобто мешканці шести квартир оплачують не лише те, що спожили самі, а й те, що витратили на опалення всього будинку. За словами Ганни Пищули, така методика встановлена наказом Міністерства ЖКГ від 2006 року.

"Тому в цих шістьох квартирах і вийшли такі нарахування. І єдиний вихід – це поставити квартирний лічильник. Якщо в усіх квартирах будуть лічильники, то різницю між загальнобудинковим лічильником і поквартирними розподілять між усіма мешканцями відповідно до площ їх квартир", – додала Ганна Пищула.

Зазначимо, що схожий випадок був у Києві – мешканцю 4-кімнатної квартири нарахували 9600 грн за грудень. У "Київенерго" також пояснили, що всі нарахування здійснені відповідно до наказу Міністерства ЖКГ від 2006 року. Хоча у тому випадку між мешканцями квартир, в яких немає лічильників, розподілили ще й витрати на обігрів тих квартир, власники яких не подали вчасно покази.

Дивись ще: 

Wizz Air повертається: скільки коштуватиме злітати зі Львова до Вроцлава на травневі свята

Водію на замітку: які дороги Львівщини ремонтуватимуть цьогоріч

Обережно: у Львові собаки гинуть через отруту, розкидану на вулицях

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах