Львів'янину на замітку: енергетики готують графіки вимкнення світла

фото з сайту 20 хвилин

фото з сайту 20 хвилин

Комуналка
17 лютого 2017 14:30

Львову будуть вимикати електроенергію. Щоправда, вказівок про "віялові" і аварійні знеструмлення від "Укренерго" ще не було. Якщо примусової темряви уникнути не вдасться, про це обіцяють повідомляти споживачів хоча б за добу. Інформація про відключення буде розповсюджуватись на сайті "Львівобленерго" та у засобах масової інформації, йдеться в сюжеті інформаційної програми "Перші про головне. Львів" (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Кризова ситуація з електроенергією може виникнути через перезавантажені електромережі. Відтак уряд оголосив надзвичайну ситуацію на ринку електроенергії.

"Графіки аварійних вимкнень будуть застосовуватись у випадку аварійної ситуації. За командою диспетчера, вимкнення виконуватимуться протягом 15 хвилин з моменту їх оголошення. Точного часу перерви постачання електроенергії немає", – каже головний диспетчер "Львівобленерго" Олег Халавка.

Причина нестачі електрики – брак спеціального вугілля, яке постачали з нині окупованих районів Донбасу. Його запаси невеликі, тож експерти вважають, аби уникнути дефіциту, вирішувати проблему треба негайно.

"Потрібно знайти оптимальний шлях закупівлі антрацитного вугілля. Є спеціалісти, які займаються вирішенням цього питання. Я переконаний, що незабаром проблему буде вирішено", – говорить голова асоціації "Паливно-енергетичного комплексу Львівщини" Ярослав Шпак .

Дивись ще:

Подати показники онлайн: на сайті “Львівобленерго” з'явився "Персональний кабінет"

Без паніки: у Львові поки що світла не вимикатимуть

Новація: львів'яни платитимуть за газ відповідно до його калорійності

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах