Нові цифри: з 1 березня львів'яни будуть більше платити за електроенергію

Новина - Комуналка - Нові цифри: з 1 березня львів'яни будуть більше платити за електроенергію

Новина - Комуналка - Нові цифри: з 1 березня львів'яни будуть більше платити за електроенергію

Комуналка
01 березня 2017 10:36

З 1 березня тариф на електроенергію знову підвищиться і складе 90 копійок – 1,68 гривні за кіловат.

Це буде п’яте і останнє подорожчання, визначене постановою НКРЕ №220 від 26 лютого 2015 року.

Зокрема, за обсяг, спожитий до 100 кВт/год електроенергії на місяць (включно) кияни будуть платити по 90 копійок за кіловат (зараз 0,714 грн).

За обсяг, спожитий від 101 кВт/год – 1,68 гривні (зараз від 101 до 600 кВт/год включно – 1,29 гривні, від 601 кВт/год і більше – 1,638 гривні).

Для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії тариф складе 90 копійок за кіловат.


Як зекономити: 


Енергетики розповіли про прості і не витратні способи економії електроенергії вдома та на роботі: 

Завжди вимикайте світло, виходячи надовго з приміщення. При виході з будинку вимкніть з розеток усі побутові прилади, крім холодильника.

Не залишайте електроприлади в режимі "standby" (режим очікування) – вимикайте їх з розетки. По-перше, це безпечніше, по-друге, вимкнення приладів з мережі дозволить зменшити використання електроенегії в середньому до 300 кВт/год в рік.

Налаштуйте в комп'ютері режим енергозбереження, при якому можна заощадити до 50 % електроенергії. Усі комп'ютери, що випускаються на сьогодні, підтримують такий режим.

Замініть лампи розжарювання на енергозберігаючі. Вони не тільки економлять електрику, а й служать в 5-8 разів довше. Яскравість освітлення не погіршиться, але ви споживатимете в чотири-п’ять разів менше електроенергії.

Додайте світильники у всіх ключових місцях квартири. Точкове освітлення набагато економніше, ніж освітлення всього приміщення з однієї точки.

Правильно використовуйте електрочайник. Постарайтеся наливати в чайник тільки необхідну кількість води – цим ви зекономите електроенергію та час для нагріву води.

Якщо у вас електроплита, необхідно вибирати посуд, дно якого відповідає розмірам конфорки, оскільки при використанні посуду більшого діаметра втрачається 5% - 10% електроенергії. При приготуванні їжі бажано закривати посуд кришкою, а при закипанні – перейти на низькотемпературний режим готування. Раціонально використовуйте тепло конфорок, привчіть себе до того, що електроплита може готувати і тоді, коли вже вимкнена.

Завантажуйте пральну машину згідно з інструкцією. Коли пральна машина не повністю завантажена білизною – втрачаються 10 %–15 % електроенергії. При неправильно вибраній програмі прання втрачається до 30 % електроенергії.

Купуйте побутову техніку класу А, А+, А++. Завдяки цьому економія електроенергії в кінці місяця буде очевидна. У порівнянні з приладами більш низького класу енергоспоживання, вони споживають електрики на 30 %-40 % менше.

Дивись ще: 

Добра новина: у Львові відремонтують Двірцеву площу

Дізнайся: куди продовжили маршрут швидкісного потяга "Чернівці–Львів"

Сакура, вино та повітряні кулі: ТОП фестивалів весни-2017 на Західній Україні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах