Вдвічі: з 1 квітня рахунки за квартплату у Львові збільшаться

фото з сайту Me lo dijo Lola

фото з сайту Me lo dijo Lola

Комуналка
22 березня 2017 11:45

День сміху львів'яни зустрінуть із новими тарифами на утримання будинків та прибудинкових територій. І це не жарт.

З 1 квітня ці послуги офіційно дорожчають. Таке рішення прийняв виконком Львівської міськради, пише газета "Експрес". Тож платіжки з новими рахунками ми отримаємо в травні. І що ж ми там побачимо?

"Тарифи зростуть в середньому на 50 відсотків, -- каже Ірина Колодка, заступник начальника відділу економіки департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради. -- Враховуючи те, що у Львові запроваджено побудинкові тарифи, у кожному будинку сума буде різною. Але вона не зросте більш ніж наполовину".

Нагадаємо, розмір цього тарифу у Львові -- індивідуальний для кожного будинку і нараховується львів'янам залежно від площі їхньої квартири. Для прикладу, якщо мешканці двокімнатної квартири на Сихові сьогодні платять за утримання будинку та прибудинкової території 85 гривень, то з першого квітня платитимуть 118 гривень. Виходить, за те, що у вашому будинку миють сходи (якщо миють) і прибирають біля під'їзду, доведеться заплатити майже півтори тисячі гривень за рік. А це ж лише один із рахунків. У мерії пояснюють, що необхідність коригування тарифів виникла у зв'язку із підвищення рівня мінімальної зарплати.

Дивись ще:

Встановлювали "накладки": на Львівщині кіберполіція викрила злочинців, які крали гроші з банкоматів

Ремонт Личаківської: як зміниться рух маршруток

Невже: до кінця тижня зі Львова вивезуть все сміття

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах