Готуй гаманець: у комунальних платіжках львів'ян чекає ще один сюрприз

фото з сайту Управління ЖКГ м. Тернополя

фото з сайту Управління ЖКГ м. Тернополя

Комуналка
05 квiтня 2017 17:46

Услід за тарифами на утримання будинків та прибудинкових територій у Львові збільшується і вартість холодної води та водовідведення, повідомляє expres.ua.

Платіжки за комунальні послуги готуйтеся зустрічати з тугим гаманцем, пише газета Експрес. Адже 22 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розглянула проекти нових тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для 24 підприємств України. У тому числі й для нашого ЛКП "Львівводоканал". "Якщо сьогодні для мешканців багатоповерхівок діє тариф 10 гривень 49 копійок за кубометр води, то новий тариф передбачає оплату 13 гривень 37 копійок, -- пояснює Наталія Тимчишин, начальник планово-економічного відділу ЛКП "Львівводоканал". -- Тобто відбудеться подорожчання на 2 гривні 88 копійок за кубометр води". Для приватного сектору та бюджетних установ холодна вода та водовідведення також подорожчає майже на три гривні за кубометр. Якщо тепер вони платять 9 гривень 49 копійок, то після подорожчання платитимуть 11 гривень 77 копійок. "У середньому для усіх тариф зростає на 26 відсотків", -- додає Наталя Тимчишин. Підвищення вартості послуг комунальники традиційно пояснюють зростанням ціни на електроенергію та збільшенням прожиткового мінімуму. То коли ж чекати нового "подарунку" в платіжках?

"Через 20 днів після засідання Нацкомісії ці тарифи повинен розглянути та затвердити виконком мерії. Після цього їх мають оприлюднити у "Віснику державних закупівель". Тому можна сказати, що платити за воду за новими тарифами ми будемо у травні", -- додають у "Львівводоканалі". Нагадаємо, що з 1 квітня у Львові майже на 50 відсотків дорожчає утримання будинків та прибудинкових територій.

Дивись ще:

Безкоштовно: львів’ян кличуть на День відкритих дверей в ботанічний сад 

Обережно: на Львівщині орудують рієлтори-шахраї 

Гучна справа: у Львові на хабарі затримали заступника начальника райвідділу поліції 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах