Сьогодні на площі Ринок відбудеться освячення води та екуменічний молебен

фото:novyny.lviv.ua

фото:novyny.lviv.ua

Суспільство
19 сiчня 2015 09:08

19 січня вже традиційно на площі Ринок урочисто відсвяткують Богоявлення.

Святкування стартує о 13:00 різдвяними колядами у виконанні хору "Орфей".

Про це розповіли у прес-службі релігійно-інформаційного проекту міста "Духовна велич Львова".

Загальноміський молебень за участю духовенства різних християнських конфесій міста відбудеться о 13:30. Цього року відповідно до графіку чин освячення води очолить  Високопреосвященний  владика Димитрій, Митрополит Львівський  і Сокальський Української Православної Церкви Київського Патріархату.

У Львові освячення води вже традиційно здійснюється за участю представників Української Греко-католицької Церкви, Української Православної Церкви, Вірменської Апостольської Церкви та Римо-Католицької Церкви.

"Від початку Євромайдану та впродовж усього минулого року християнські Церкви у нашому місті активно співпрацювали між собою для подолання труднощів та допомоги потребуючим, зокрема українським військовим та переселенцям із зони АТО. Разом молилися за мир в Україні під час екуменічних молебнів. Тож традиційне спільне освячення води на Богоявлення у Львові стане ще одним виявом духовної єдності представників різних конфесій нашого міста", – зазначили в управлінні внутрішньої політики Львівської міськради.

Нагадаємо, екуменізм (з грецької буквально означає "заселений світ") — ідеологія та рух за співпрацю та взаєморозуміння між  християнами різних конфесій. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як провести 19 січня у Львові

Сплануйте маршрути: 19 січня у центрі не курсуватимуть трамваї

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах