Абітурієнту-2015: львівські виші оприлюднили власні правила прийому

фото:lifedon.com.ua

фото:lifedon.com.ua

Суспільство
14 сiчня 2015 10:43

Більшість українських вищих начальних закладів оприлюднили власні правила прийому абітурієнтів під час вступної кампанії – 2015. 

Vgorode з'ясував, що змінилося в правилах прийому абітурієнтів у львівських вишах.


Львівський медичний університет ім. Данила Галицького


Суттєвих новацій у виші не передбачається.

- Єдине, що у майбутній кампанії буде суттєвим, то це вагові коефіцієнти. Таке буде вперше, тож абітурієнти мають бути готовими до цього. У нас вагові коефіцієнти становлять: для хімії – 0,5; для біології – 0,3; для української мови та літератури (базовий рівень) – 0,2”, – пояснив голова приймальної комісії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького професор Андрій Наконечний.

Бали за особливі успіхи нараховуватимуть переможцям IVетапу всеукраїнських учнівських олімпіад з хімії та біології та призерам ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук: за диплом І ступеня –  6 балів (ваговий коефіцієнт – 0,03 при базі обрахування бала 200,0); за диплом ІІ ступеня – 4 бали (ваговий коефіцієнт – 0,02 при базі обрахування бала 200,0); за диплом ІІІ ступеня – 2 бали (ваговий коефіцієнт – 0,01 при базі обрахування бала 200,0).


Львівський національний університет ім. І. Франка


Цього року вступник зможе подавати заяву в паперовому або електронному варіанті не більше, ніж до п'яти українських вишів, але не більше, ніж на три напрями підготовки в кожному з них.

Зазнав змін перелік конкурсних предметів, з яких абітурієнти подаватимуть сертифікати ЗНО тільки базового рівня складності. Йдеться про третій предмет, який мав варіативну складову: тобто якщо раніше абітурієнт мав  можливість обирати один із двох перелічених предметів, то цього року перелік конкурсних предметів на ту чи ту спеціальність фіксований.

Скасовано  мінімальний прохідний бал. Тепер межу, яку має подолати вступник, тепер встановлюватиме сам виш. Прохідний бал з того чи іншого предмета встановлює приймальна комісія вищого навчального закладу.


Національний університет "Львівська політехніка"


Львівська політехніка, як і решта українських вишів, сама визначила перелік предметів для проходження ЗНО, необхідних для зарахування на той чи той напрям підготовки. Як і раніше, абітурієнт зможе подавати заяви одразу в три ВНЗ  на п’ять напрямів. 

Змінилися  терміни вступної кампанії: прийом документів передбачено проводити з 10 липня до 30 серпня.

Буде лиш одна “хвиля” зарахувань, а не три, як колись. 

Подробиці вступу можна дізнатися на офіційних сайтах університетів.

Джерело: lvivpost

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах