Бюджет міста 2015: на що Львів витрачатиме кошти у цьому році

Фото: thekievtimes.ua

Фото: thekievtimes.ua

Суспільство
14 сiчня 2015 11:28

Львів’янам запропонували до розгляду основні показники загального фонду міського бюджету на 2015 рік, повідомляє Твоє Місто.

Так загальний фонд бюджету міста майже на третину більше ніж минулого року. Він становить 900 млн. 901 тис. грн.

З цієї суми планують розподілити кошти наступним чином:  313 млн. 900 тис. грн. піде на освіту,  88 млн. 700 тис. грн. – на культуру і мистецтво, трохи більше 13 млн. грн. – на фізичну культуру і спорт.

На державне управління планують витратити - 124 млн. грн.,  а на ЖКГ – 214,5 млн. грн. На транспорт та дорожнє господарство спрямують лише 10 млн. грн.

Як зазначили у департаменті фінансової політики ЛМР, бюджет міста приймають у два етапи: загальний фонд і бюджет розвитку. Так, учора розглянули показники загального фонду, які мають бути винесені на розгляд сесії міської ради, 15 січня. 

Бюджет розвитку, в якому закладено основні показники фінансування ремонтних, будівельних та інших робіт, які місто планує проводити у 2015 році розглядатимуть окремо. 

– Сьогодні в Україні на утримання міської інфраструктури передбачено на людину 28 євро (за курсом на початок року), а у Словаччині – 192 євро, у Латвії – 231 євро, у Польщі – 305 євро. З таким обсягом фінансування, як в Україні, – оновити основні фонди міст можна було через 60 років. Щоб запобігти катастрофі в містах, необхідно було збільшити фінансовий ресурс на утримання інфраструктури міст на 35 млрд грн., що в результаті мало становити 80 євро на 1 особу. Хоча це майже у 4 рази менше, ніж у Польщі, проте громадяни відчули б, що податки, які вони платять, реально працюють на них, – розповів директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У центрі Львова затор: маршрутка зіткнулася з "Рено"

Сьогодні Порошенко підпише указ про нову хвилю мобілізації

Де у Львові завтра вимкнуть світло: перелік вулиць

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах