Скандал: медиків та вчителів Львова залишили без зарплати

Фото: ua.golos.ua

Фото: ua.golos.ua

Суспільство
23 сiчня 2015 15:12

Львівські вчителі та медики не отримали зарплату за першу половину січня. Про це повідомляє ZAXID.NET. Сталось це через зміни до бюджетного кодексу України.  Вже на три дні затримують перерахунок зароблених коштів для працівників шкіл та медичних закладів. Це перший випадок такої затримки зарплати у Львові за останні 20 років.

Про це сьогодні, 23 січня, під час брифінгу розповів директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук.

– Цього року при прийнятті бюджету помінялась система виплат заробітної плати для працівників шкіл та закладів охорони здоров’я. Якщо минулого року ми платили заробітну плату цим категоріям працівників напряму з міського бюджету, то з 2015 року всі ці виплати йдуть за рахунок так званих освітніх та медичних субвенцій із державної казни. Ці гроші держава перераховує нам на окремий рахунок, і ми впродовж доби повинні перерахувати їх школам і закладам охорони здоров’я, – пояснив Олег Іщук.

Міські чиновники звернулись до Бюджетного комітету Верховної ради України за роз'ясненнями. Там їм повідомили, що затримка виникла через те, що Кабмін досі не розробив механізм перерахунку коштів. Верогідно, що затримка буде рости, бо питання планують розглянути лише на засіданні бюджетного комітету 28 січня.

– Це вперше така ситуація за понад 20 років, коли ми вже кілька днів не можемо виплатити заробітну плату вчителям та медикам. Кошти на ці статті не надійшли не тільки до бюджету Львова, а й до інших місцевих бюджетів, – додав Іщук.

Починаючи з 19 січня міськрада інформувала усі установи про можливу затримку коштів, та пояснювати, чому зарплата надійде із запізненням.

– Ми маємо шквал дзвінків, питань, намагаємось роз’яснювати, що вини міської влади тут немає, що є проблеми, які пов’язані із змінами в бюджеті, і найближчим часом питання буде врегульоване, – розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Львівські медики та вчителі повинні були отримати зарплату за першу половину місяця ще до 20 січня. Усього їм заборгували 25 млн. гривень - 15 млн. на виплату зарплат працівникам шкіл, та ще 10 на заробітну плату працівникам медичних закладів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Міліція обіцяє реагувати вдвічі швидше: новації від проекту ЛОЦМАН

Знайти роботу Львові: ТОП-10 актуальних професій

Купити квартиру у Львові: скільки коштує та які тенденції ринку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах