Отримай відповідь: чому на дорогах області тимчасово припинили вручати повістки

фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

Суспільство
17 лютого 2015 10:05

Але ухильникам радіти довго не доведеться. Бо вже найближчим часом вручення повісток на дорогах буде відновлено. Про це Vgorode розповів речник обласного військового комісаріату Роман Поронюк:

- Зараз  ми проводимо інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками ДАІ, які повинні вміти правильно пояснювати призовникам, що вони не з своєї ініціативи вручають повістки, а співпрацюють з військкоматом, і це є цілком законна практика і метод вручення повістки.  

Ця робота проводиться недарма. Адже в перший же тмиждень ми і ДАІ отримували і від призовників і від їх родичів масу дзвінків, що все це незаконно. Але вручення таким методом повісток є абсолютно законним. Тим більше, що ми  усіма доступними засобами роз’яснюємо призовникам, що  захист  України  в такий скрутний час – їх святий обов’язок. І я не розумію, чому одні юнаки і чоловіки приходять в військкомат і готові служити, а інші ухиляються і переховуються від служби.

За словами Романа Поронюка, повістки припинили видавати  на дорогах лише з минулого понеділка. За 1,5 дні, які вони працювали на  під’їздах до Львова і вручали повістки або запрошення у військкомат для уточнення даних, було виявлено 50 ухильників від служби, які реально переховувались.

- Ми приходили до них попередньо додому, - розповідає Роман Поронюк, - але родичі, здебільшого, повідомляли, що їх нема вдома, вони, мовляв, за кордоном. Тому таким втікачам і ухильникам повістки будемо вручати на дорогах. Всі повинні бути рівними в цих умовах і виконувати свій обов’язок, а не ховатися за спини інших.

Військові кажуть, що Львівська область є однією з найгірших по призову та мобілізації. Адже в області - понад дві тисячі ухильників.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:  

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 17 лютого       

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах