Львівські активісти та заробітчани з Венеції передали віськовим реанемобіль [ВІДЕО]

Фото: warszawa.all.biz

Фото: warszawa.all.biz

Суспільство
25 лютого 2015 14:49

Сьогодні, 25 лютого, у Львові на площі Міцкевича волонтери та українські заробітчани з Венеції передали бійцям добровольчого батальону справжній реанемобіль. Із вояками заробітчани познайомились у соцмережах і дізнались, що на передовій бракує "швидких", пише ZAXID.NET.

– Буквально два місяці минуло, як ми спілкувались в Інтернеті і от вони написали: "Юра, приїжджай, ми вже купили "швидку". Чесно, я не повірив, що люди настільки можуть допомогти, - розповів волонтер Юрій.

Активісти відзначають, що придбали автомобіль у Німеччині, а коштував він майже 7000 євро.

– Особливо у Венеції нам допоміг отець Юрій, він організував збір грошей. За моєю інформацією, на машину пішло 6800 євро. Машину наші українці купили в Німеччині, навмисне для цього туди поїхали і вибрали її. Це вживаний автомобіль, в Італії його посвятили. Ну, і люди повністю самі завантажили машину медикаментами, продуктами, там також теплі ковдри, одяг для військових. Вони дуже нам допомогли і запевнили, що допомагатимуть ще скільки зможуть, - додав активіст.

Вже за тиждень реанемобіль поїде до Маріуполя у восьму роту "Арата". Там зараз створюють медичну службу і медики вже чекають на цю машину. Військові дуже радіють цьому автомобілю та додають, що це перша їх "швидка", яка так потрібна фронту.

– Я на війні з першого дня, тому бачив багато різних автомобілів, я маю на увазі медичних. Деякі не витримували там усіх навантажень, котрі є на передовій. На таких автомобілях доправляють важко поранених до найближчих лікарень, де їм надають першу необхідну допомогу, - зазначив заступник начальника штабу п'ятого окремого батальйону ДУК Друг Дядько.

Після того як автомобіль пройде повний техогляд, його відправлять на фронт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Паніка у магазинах: чому львів'яни масово скуповують борошно, крупи та консерви

У Львові замовили перший електробус на електричних акумуляторах

Бери приклад: сихівчани хочуть своїми силами облаштувати сквер

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах