Паніка у магазинах: які продукти експерти не радять купувати про запас

Фото: Варта-1

Фото: Варта-1

Суспільство
26 лютого 2015 11:18

Вчора українці змітали з полиць магазинів недорогі продукти та побутову хімію. Курс долара, який стрімко пішов вгору, і ціни, що послідували за ним, розбурхали країну не на жарт. "Вести" з'ясували, що зникло з полиць і за чим люди ще стоять в чергах.

Львів'яни в паніці мішками скуповують борошно і цукор, в дефіциті також крупи і соняшникова олію, яку забирають цілими коробками. Найбільш ходові - крупи, що продаються на вагу (вони дешевші фасованих). У спустошених супермаркетах народ просять не панікувати, мовляв, новий товар вже замовили у постачальників.

– Правда, багато чого немає на складах, а за новими цінами постачальникам закуповувати не вигідно. Дефіцитом можуть стати кави, чаї, побутова хімія, - зізнається адміністратор одного з супермаркетів Марія.

Полиці з дешевими товарами майже у всіх супермаркетах опустіли.

 – Крупи завезли позавчора - і дивіться, недорогих вже просто немає, - розповідає продавець супермаркету, вказуючи рукою на порожні полиці з цінниками на ячну, пшеничну, вівсяну, кукурудзяну крупу та борошно.

Поруч - такі ж порожні полиці, де ще вчора лежав недорогий цукор і соняшникова олія по 17 грн.

Дійшло до того, що деякі продуктові магазини стали вводити обмеження.

– Цукор продаємо не більше 5 кг в одні руки, в мішках не продаємо. Соняшникова олія - не більш ящика в руки, - повідомляють на гарячій лінії одного з гіпермаркетів.

Експерти не радять купувати зараз про запас українські продукти.

– Є сенс купувати імпортні та нешвидкопсувні товари - ікру, ліки, алкоголь. Вони через стрибок долара сильно подорожчають. А наші товари: крупи, борошно, які зараз масово скуповують панікери, якщо і подорожчають, то на 2-3 грн. Тому не варто купувати їх мішками - в підсумку викинете, тому що через тривале зберігання заведуться жучки, - говорить президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Львівщині спалахнула пожежа в багатоповерхівці: евакуювали 22 особи

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 26 лютого

Без паніки: як відреагував Львів на ситуацію з курсом гривні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах