Порядок надання субсидій за комуналку спростять: що зміниться

фото:kakotvet.com

фото:kakotvet.com

Суспільство
03 березня 2015 16:33

У нинішньому році уряд розраховує виділити на субсидування близько 24,5 мільярдів гривень. При цьому влада має намір спростити порядок надання пільг. Водночас, тим, хто отримує субсидії необґрунтовано - доведеться відповісти. У разі надання неповних та недостовірних відомостей, порушник "буде зобов'язаний повернути надмірно перераховану виплачену суму субсидій у подвійному розмірі", заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

Про нові правила видачі субсидій в ефірі радіостанції "Голос Столиці" розповів перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко.


Головний пріоритет –  спростити оформлення документів


- В даному випадку головне – це максимально все спростити, в тому числі, обійтися без відвідування людиною управління соціального захисту. Для цього надсилаються поштою два папери – це заява і спрощена форма декларації, людина їх заповнює і надсилає поштою. Якщо це відбувається в селах, там будуть визначені представники. Що стосується вказаних даних, то ми керуємося тим, що ми довіряємо людям і написаному ними. Ми максимально пішли назустріч людям, щоб всіх, хто може постраждати в цей період, забезпечити субсидіями. Мета в тому, щоб зараз уряду дати можливість створити ринок конкурентного середовища з надання житлово-комунальних послуг, з надання електроенергії, тепла та інших монопольно забезпечуваних енергетичних ресурсів.


Скільки українців користується субсидіями


- Зараз субсидіями користуються більше мільйона. В літній період це 400-450 тисяч. Ми плануємо зростання до 2,5-3 мільйонів. Але за рахунок спрощення цієї системи ми маємо надію забезпечити максимальний комфорт для людей.


Як будуть відслідковувати порушників


- Якщо ви купляєте що-небудь дорожче, ніж 50 мінімальних прожиткових мінімумів, тоді є підстави перевірити. Але якщо ви подивитесь на старе положення, то це тільки виключні випадки, коли система не спрацьовує. Наприклад, ви продали один автомобіль, а інший купили, і ви витратили ті ж самі кошти. А ми, наприклад, побачили через базу з податкової, що ви придбали автомобіль, а що ви продали – не побачили…


Як  це буде виглядати на практиці



– Дуже просто. Ви ж звертаєтесь в органи реєстрації. Там ви пишете, яка ціна автомобіля. Якщо ця ціна перевищує вказану, то це зразу підстава для того, щоб звернути на це увагу. Якщо є невідповідність, і ви не надали пояснення, то можуть скасувати вам субсидії. І це здійснюється в усіх країнах цивілізованого світу, тому ми керувалися виключно світовим досвідом.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Будь в курсі: які зміни внесла Верховна Рада до пенсійного законодавства 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 3 березня 
 


 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах