Фотофакт: у Львові палили траву на Кайзервальді

фото: facebook.com

фото: facebook.com

Суспільство
26 березня 2015 18:32

На своїй сторінці у Facebook відомий львівський письменник і журналіст Богдан Волошин (псевдонім - пан Марциняк) написав:  

"Мене шляки трафляють з тим спаленням трави! У середмісті згарища! Яким дебілом треба бути, щоб прийти на таке гарне місце – на Кайзервальд, і з великого розуму запалити траву. Руки ламав би! Прийшов, то будь людиною – сядь каменем і любуйся панорамою. Бо мало того, що насмітять, так ще й після себе паленіска залишають!

І ніхто тим не переймається – мабуть, усі чекають, коли місто згорить, як то було у 1527-му році... Мо’ забудовники із запалками бавляться? Їм би то дуже на руку було... Жарти жартами, але то може зле скінчитися".

фото

Начальник прес-центру ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев у коментарі IA ZIK повідомив, що сьогодні повідомлень про загорання трави на Кайзервальді не було і пожежники на місце не виїжджали. Водночас він не уточнив, чи було загорання на Кайзервальді у попередні дні. За його словами, щодня по області трапляється дуже багато випадків підпалів сухої трави.

Довідка

Кайзервальд — місцевість Шевченківського та Личаківського районів Львова, обмежена вулицями Кривоноса, Опришківською, Лисенка, Пісковою, Крип'якевича, Старознесенською, Олекси Довбуша, Митрополита Липківського.

Кайзервальд — це переважно горбиста місцевість, всіяна багатьма ярами, видолинками, а також густим лісом. Разом із Лисою горою та Високим Замком, від якого він відділений лише Опришківською дорогою, Кайзервальд створює досить довгий заліснений хребет (у межах Львівського плато), висота якого місцями перевищує 400 м над рівнем моря.

Нині Кайзервальд поділений між парком "Знесіння" та музеєм народної культури та побуту "Шевченківський гай".

У давні часи ця місцевість, яка тоді включала в себе маєток і ліс Алембеківська Пасіка, мала назву (з XVIII століття) Лоншанівка. Обидві назви походять від прізвищ власників: Алембеків та Лонгшамп де Бер'є.

Назва "Кайзервальд" (нім. Kaiserwald) дослівно з німецької перекладається як "кайзерівський (цісарський) ліс". Причина її виникнення проста — цісар Австрійської імперії Франц Йозеф І оглядав лісисту місцину, і вона йому дуже сподобалась. Під час свого наступного візиту до Львова цісар знову відвідав Кайзервальд, який з того часу і отримав свою назву. На честь цього візиту у лісі навіть було встановлено скульптуру.

А до Першої світової війни на Кайзервальді діяв луна-парк.

фото з сайту uk.wikipedia.org

фото з сайту uk.wikipedia.org

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Півсотні пожежників боролися з великим займанням поблизу центру Львова

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах