Фотофакт: у Львові ледь не згорів паркінг

фото: прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області

фото: прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області

Суспільство
27 березня 2015 17:37

27 березня о 14:10 до рятувальників надійшло повідомлення, що на вулиці Вернадського  у Львові горить суха трава, яка загрожує розташованому поруч паркінгу.

 фото:соціальні мережі

фото:соціальні мережі

Про це у коментарі IA ZIK повідомив начальник прес-центру ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев. За його словами, трава горіла на площі близько 200 кв. метрів.

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

"Людина, яка повідомила нам про пожежу, зазначила, що там уже горять й автомобілі. Однак рятувальники, які прибули на місце події, встановили, що до стоянки вогонь ще не дійшов. Жодних пошкоджень машин, принаймні, візуально, не зафіксовано, – розповів Віталій Туровцев. – Хоча, теоретично, якби нас не повідомили про цю пожежу, то вогонь міг поширитись і на територію паркінгу".

Займання ліквідували о 14.45, додав він.

Водночас, як повідомили IA ZIK   очевидці цієї події, які надіслали на редакційну пошту фотографії пожежі, внаслідок пориву вітру вогонь поширився на відстань кілометра, при цьому, небезпечно наблизився до паркінгу і навіть попалив бампери кількох машин.

Фотофакт: у  Львові ледь не згорів паркінг фото

"Дим піднявся угору. Ситуація була напруженою. Наслідки: зіпсоване поле та територія приватного сектору, пошкоджені авто", – зазначили очевидці події. – Через брак коштів на утилізацію наші українські "розумники" готують землю до "плодючого" року, палячи листя та непотріб. Скажіть, чи можна якось з цією самоініціативою боротися офіційно?"


Закон на стороні мешканців


Нагадаємо, як повідомляла прес-служба ЛМР, починаючи боротьбу із підпалами у своєму населеному пункті, мешканці повинні знати, що закон у будь-якому випадку на їхній стороні, адже спалювання рослинних решток несе численні загрози здоров’ю людини, майну та навколишньому середовищу.

Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен з нас має законне право боротися із підпалами.

 


Будь в курсі


Відповідно до 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, а також інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а також невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння тягнуть за собою відшкодування завданих збитків майну громадян та накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В особливих випадках винні можуть бути притягнуті  до адміністративної або кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Фотофакт: у Львові палили траву на Кайзервальді

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 27 березня 

Фотофакт: у Львові палили траву на Кайзервальді

Півсотні пожежників боролися з великим займанням поблизу центру Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах