Нова патрульна служба: коли стартує набір у Львові

фото:www.sai.gov.ua

фото:www.sai.gov.ua

Суспільство
08 квiтня 2015 10:14

На своїй сторінці у Фейсбук Арсен Аваков проанонсував набір нових патрульних поліцейських одразу в трьох містах країни – Одесі, Львові, Харкові: "Еще два месяца обучения и на улицы Киева начнут выходить НОВЫЕ патрульные полицейские. Реформа идет дальше - и мы продолжаем процесс по стране и - начинаем набор новых патрульных сразу в трех городах страны - ОДЕССА, ЛЬВОВ, ХАРЬКОВ.

Прием заявок на конкурсный набор в Новую патрульную полицию стартует в Одессе - с 20 апреля, во Львове - с 27 апреля, в Харькове - с 5 мая". 

Про новації, які незабаром  мають прийти і до Львова в світлі реформ, Vgorode дізнавався у начальника міської міліції Львова Павла Гарасима.


Які вимоги до нових поліцейських


- Ми знаємо про  намір керівництва створити  у Львові патрульну поліцію, - говорить Павло Станіславович. - Поки що наші співробітники ніякого навчання не проходять, бо ще й закон про створення патрульної поліції не прийнятий. Тому я не готовий розмовляти детально на цю тему. Але знаю, що в Києві  вже йде навчання нових поліцейських. В цих навчаннях  беруть участь і професійні міліціонери, і люди, які ніколи не працювали у нашій структурі, залучені до навчань і американці.

Увесь світ намагається нам допомогти провести реформи, в яких наша країна має нагальну потребу. Нова поліція має бути не лише новою за формою, але й за духом. Це мають бути зовсім нові люди, які братимуть участь у підготовці до служби. Але перед тим, вони мають пройти  відповідні тести, довести свій професіоналізм у фахових конкурсах, показати добрі результати у фізичній підготовці і т.д.


Суворий відбір


- Чи може людина з вулиці справді стати повноцінним професіоналом у правоохоронній сфері?

- Все залежить від людини. Елементарні навики ми їй дамо, а далі, якщо молоду людину зацікавить професія, вона може розвивати своє вміння, самовдосконалюватись і вчитись у  професійних вузах. Головне, щоб у неї було бажання і інтерес до професії та високі моральні якості.

- Я ж теж у свій час, - зізнається Павло Гарасим, - прийшов у міліцію після армії сержантом. Але пропрацювавши і прослуживши певний час в структурі зрозумів, що це моє, і не помилився.

Ми вже почали набирати людей. Але всі вони проходять дуже суворий відбір. У нас зараз не вистачає аж 100 чоловік міліціонерів.


Зарплата міліціонера - 2 тисячі гривень


- Чому не поспішають до вас на службу, адже навколо – тотальне безробіття?

- Люди приходять, та побачивши зарплатню в 2 тисячі гривень втрачають мотивацію і інтерес. Але цілком можливо, що з часом в цьому питанні буде щось мінятися, тоді й просити нікого не треба буде, самі будуть проситися.


Нові патрульні будуть отримувати 8 тисяч гривень


Заробітна плата працівників нової патрульної служби, яка зараз формується, становитиме близько 8000 гривень. Про це повідомив заступник голови Координаційної ради Національного Форуму з безпеки руху Богдан Аганін, пише Город Киев. "Прийнято рішення про зарплату нових патрульних. З першого дня служби оклад поліцейського буде в районі 8 тисяч гривень", - сказав Аганін.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Студентов и аспирантов освободили от военной службы 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 7 квітня 

У Львові відбудеться зустріч з чемпіонкою світу з шахів Марією Музичук: куди приходити

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах