Городян та гостей міста просять не годувати голубів на вулицях Львова

Фото з сайту mylviv.com

Фото з сайту mylviv.com

Суспільство
20 квiтня 2015 15:37

Науковці та екологи просять не підгодовувати голубів у Львові, бо їх стало надто багато, вони витісняють інші популяції птахів і у них не відбувається природний добір.

За повідомленням zaxid.net, для Львова достатньо 3-4 тисяч пар голубів, але на сьогодні у місті налічується близько 9-10 тисяч, що втричі більше. Одна з причин – надмірне підгодовування їх людьми.

"Голуби – приручені нами. Вони непристосовані до природних умов, тож мусять жити серед нас. Звісно ж, є багато шкоди від цього, зокрема, для архітектури. На жаль, голуби не є чистими птахами. Вони розносять інфекції та хвороби, хоча і є певною окрасою для будь-якого туристичного міста", – зазначив референт Бюро української греко-католицької церкви з питань екології о. Микола Пришляк, інформує ЛМР.

За словами завідувача кафедрою екології біологічного факультету Львівського університету Звенислави Мамчур, голуби переносять близько 90 видів інфекційних хвороб, зокрема – і повітряно-наземним шляхом, тож заразитись можна і просто вдихнувши їх з пилюкою. Найбільш гуманний вихід – припинити підгодовувати їх.

"Як боротися з голубами і чи варто? Напевно, що так. У світі цю проблему також піднято. Є різноманітні методи, які можна запозичити. Зокрема, в Італії та Франції їм дають корм, який має протизаплідні властивості, і вони просто припиняють розмножуватись. І це один з найгуманніших методів. Окрім того, забороняють годувати голубів на площах міст. У Бельгії ж цю проблему вирішують менш гуманним способом – проводять евтаназію голубів", – пояснила науковець.

Екологи та науковці кажуть, що у цій справі потрібне розуміння людей – бажаючи зробити добре, підгодовуючи голубів, ми забираємо в інших видів птахів можливість розвиватися.

Ще новини Львова

Очільником громадської ради при Львівській ЛОДА став лікар

Сьогодні у Львові розпочався прийом заявок у нову патрульну службу

На стінах Веринської церкви на Львівщині зобразили Кузьму Скрябіна в образі Іоанна Хрестителя

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах