У Львові випускники 40 шкіл підуть до церкви

фото:gazeta.lviv.ua

фото:gazeta.lviv.ua

Суспільство
21 травня 2015 14:56

 Керівники багатьох  навчальних закладів прислухались до вказівок міської ради.

Про це повідомляє  kp.ua.

До поради Львівської міськради надати перевагу службі у церкві замість традиційних "лінійок" прислухалися багато львівських шкіл. Хоча днями ці рекомендації наробили галасу - мовляв, в храм заганяють силоміць. Але в управлінні освіти поспішили виправдатися: нікого не змушуємо, а тільки рекомендуємо.

Тим не менше, не послухати начальства "згори" зважилися далеко не всі директори шкіл - учні більше 40-ка з них підуть до церкви. А в деяких навчальних закладах  вирішили поєднати - спочатку в школу, а потім - до церкви, або навпаки.

- Ми вирішили провести урочисту лінійку, прощання зі школою для випускників - так хотів і батьківський комітет, і педагоги, - зазначила "Комсомолці" директор школи №21 Валентина Звежинська. - Наші діти до церкви ходять, змішувати віру зі школою не варто. Це ж не святкування, а завершення навчального року, яке повинно бути. Звичайно, на "лінійці" буде священик, який благословляє учнів та педагогів на початку року і перед канікулами - це традиція.

Останній дзвоник для випускників пролунає 29 травня. Цього року львівські школи закінчать 3918 учнів, після 9-ого класу отримають атестати ще 6011 дітей.

Львів у новинах:

Життя без ЖЕКів. Як воно виглядатиме у Львові 

День кельнера: сьогодні львівські офіціанти проведуть забіг на площі Ринок

У міськраді прийняли рішення знищити у Львові всю тоталітарну символіку 

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах