Законно спотворено: у Львові до будинку-пам’ятки архітектури добудували два поверхи

Фото: Володимир Подоляк

Фото: Володимир Подоляк

Події
15 сiчня 2015 13:20

У Львові до будинку-пам’ятки архітектури місцевого значення, що знаходиться за адресою на вул. Митрополита Андрея, 12, добудували два поверхи. Як наслідок, будинок не тільки набув іншого вигляду, а й був пошкоджений технічно, повідомляє ZAXID.NET. Зокрема, виявилось, що вентиляційні канали не були виведені, а доступ до димоходів тепер перекритий.

Будівництво проводили з порушеннями, збудовані поверхи не відповідають початковій проектній документації. Відтак будівництво пробували зупинити, але навіть Вищий спеціальний суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ позов адміністрації не задовольнив,  розповіли Галицькій районній адміністрації міста Львова.

Двоповерховий будинок №12 на вул. Митрополита Андрея збудований на початку ХХ століття і належить до пам’яток архітектури місцевого значення та має охоронний номер. Як зазначають юристи, будь-які роботи в такому будинку мають погоджувати ряд інстанцій. 

Так виглядав будинок до

Так виглядав будинок до "реконструкції"

Виявилось, що  дозвіл на перепланування та об’єднання квартир №№ 2 та 3 в одну надали ще у 2006 році. Але потім голова Галицької районної адміністрації погодила дозвіл на "влаштування житлової квартири за рахунок площі горища з надбудовою та облаштуванням балконів з боку дворового фасаду з влаштуванням опалення". 

- Ми вважали, що будівництво відхилилось від проекту, тому 28 грудня 2012 року Галицька РА звернулась до Галицького районного суду Львова з позивною заявою до власника квартир №№ 2 і 3 "щодо приведення квартири, яка утворюється на площі горища, у відповідність до погодженої проектної документації, – розповіла начальник юридичного управління Галицької районної адміністрації міста Львова Оксана Яремко.

А так вже після

А так вже після

Влітку 2013 року Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області провела перевірку "реконструкції", але жодних порушень не виявила. Відтак всі суди не задовільнили позовів до власника скандальної квартири.

- На жаль, ми програли уже всі суди, навіть касацію у Вищому спеціальному суді. Чому? Гадаю, судді керувались висновками перевірки Інспекції держархбудконтролю про те, що жодних порушень не було. Зараз рішення суду набрало законної сили і житло вважається збудованим законно, – прокоментувала Оксана Яремко.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах