Львів накриє циклонічна депресія: прогноз погоди на 10 днів

фото: pravda.rs

фото: pravda.rs

Події
20 сiчня 2015 15:35

20 січня стало найтеплішим за нинішню зиму, стверджують львівські синоптики. Середньодобова температура січня у цей день вища на цілих 4-6 градусів від норми.

Якою ж буде погода в останню декаду місяця, розповіла Vgorode провідний синоптик  Львівського Гідрометцентру Лариса Луцан:

- Останні десять днів січня будуть мінливими. Короткотривале потепління  змінюватиметься  такими ж нетривалими періодами похолодання.

Тумани, ожеледиця, пориви вітру супроводжуватимуть жителів Львова до кінця місяця і  впливатимуть на  настрій і самопочуття.

Ця зима,  за словами Лариси Миколаївни, як і минулі львівські зими, видалася примхливою і нестабільною: короткочасні теплі хвилі повітря змінювались на холодні, сніг переходив в дощ,  часами зривався сильний вітер.

До кінця січня погода суттєво не зміниться. Її характер зараз формує циклонічна депресія  з центром над Данією та Італією. Тому місцями   виникатимуть тумани видимістю 200-500 метрів, на дорогах – ожеледиця,  сніг переходитиме в дощ.

21-23 січня, у зв’язку з надходженням теплих повітряних мас із Середземномор’я, очікується мокрий сніг з переходом в дощ. Буде хмарно.

Вночі   місцями, а  вдень по усій території – невеликий мокрий сніг з переходом в дощ. Температура вночі від -2 до + 3 градусів тепла. Вдень – від 2 до 7 градусів вище нуля.

Дощитиме вранці і вдень і 22 січня. Вітер – північно-східний – 5-10 м/сек.

Температура вночі – 1, +4, вдень – 3-8 градусів тепла.

23 січня теж утримається хмарна погода з мокрим снігом та дощем. Температура вночі  буде такою ж, як і 22 січня, а вдень повітря прогріється до 8 градусів тепла.

Починаючи з 24 січня, через надходження холодних повітряних мас - почнеться незначне зниження температури, яке протримається до 27 січня. Істотних опадів в цей період не очікується. Температура повітря 24-25 січня складатиме  0 -5 градусів морозу.  Вночі – 3-8 – нижче нуля.

В гірських районах 26-27 січня – вночі до 12 градусів морозу, вдень  - 3 + 2 градуси вище нуля.

З 28-31 січня почнеться потепління. Буде вітряно. Вночі температура повітря підніметься від -4 до + 1, вдень – від 0 до + 5. Вітер очікується західний – 15-20 м/сек.

Лютий за прогнозами синоптиків очікується на 1 градус теплішим від середньомісячної норми.

Так що  суворих холодів на найближчий період не прогнозують.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

20 січня - день народження ЛНУ ім. І.Франка: найцікавіші факти про виш

"Арена Львів" і "Шахтар" підписали договір про оренду

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах