Екшн на вулицях Львова: нахабні "недорослі", поранений таксист і спритний полковник міліції

фото: vremechko.org

фото: vremechko.org

Події
10 лютого 2015 16:41
 

Начальник сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків затримав "на гарячому" підлітка, який разом з своїм товаришем скоїв розбійний напад на таксиста.

Інцидент трапився 9 лютого  близько 20:00 вечора у Львові. Літній таксист підвозив на автомобілі двох учнів (15 і 17 років). Коли під’їхали за вказаною адресою, нахабні "недорослі" не лише відмовились платити, але й спробували відібрати виручку в таксиста, завдавши йому ножового порання в шию.

На щастя, таксист  не  розгубився, а почав кликати на допомогу. Злякались нападники, які вискочили з машини і, як ужалені,  кинулись навтіки.

Потерпілому пощастило, бо якраз на той час мимо на автомобілі  проїжджав зі своєю малолітньою донькою полковник міліції Юрій Черга. Він побачив, що з таксі вискочило двоє пацанів і  щодуху почали бігти, а за ними навздогін кинувся і таксист.

Правоохоронець вийшов з автомобіля і разом з таксистом почав наздоганяти зловмисників. Та затримати їм удвох вдалося лише одного з них. Другого наздоганяли небайдужі  мешканці Львова, але йому вдалося втекти.

 Ось що розповів Юрій Черга, який допомагав затримувати  хлопчаків:

- Я зупинився, бо почув, що гукають на допомогу. Побачив автомобіль, з якого вибігли двоє - і подумав, що вони не розрахувалися за проїзд. Так воно і було. Але, як виявилося, вони  не лише не розрахувалися, але й завдали тілесних ушкоджень таксисту та хотіли забрати його виручку. Ми разом з водієм наздогнали і затримали одного з нападників. Після цього я викликав наряд міліції, який і доставив зловмисника у райвідділ.

Встановлено, що до скоєння розбійного нападу причетний 17-річний мешканець міста Львова. Крім того, відома і особа нападника, котрому вдалось втекти. Ним виявився 15-річний учень однієї зі шкіл Львова. Правоохоронці встановлюють його місцезнаходження.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження ч.2 ст.187 (розбій) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ НОВИНИ ЛЬВОВА 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах