2 квітня: яке сьогодні свято та у кого іменини

Новина - Події - 2 квітня: яке сьогодні свято та у кого іменини

Новина - Події - 2 квітня: яке сьогодні свято та у кого іменини

Події
02 квiтня 2015 08:54

Сьогодні святкується Міжнародний день дитячої книги. Починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги (International Board on Books for Young People, IBBY) щорічно 2 квітня, в день народження великого казкаря з Данії Ганса Крістіяна Андерсена (Hans Christian Andersen), весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children's Book Day). У цей день організатори заходу, з особливим ентузіазмом підкреслюючи, що необхідно з малих років читати гарні книги, пропагують тим самим неминущу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

Також відзначається Міжнародний день інформування про аутизм. Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму (World Autism Awareness Day), що відзначається щорічно 2 квітня, починаючи з 2008 року, встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН № A / RES / 62/139 від 18 грудня 2007 року. Мета цієї дати - підкреслити необхідність допомагати людям, що страждаютьневиліковним захворюванням, і підвищувати рівень їх життя.

Іменини сьогодні святкують Василь, Віктор, Віссаріон, Герман, Іван, Клавдія, Максим, Марія, Мирон, Микита, Олександра, Парасковія, Світлана, Севастіан, Сергій та Уляна.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах