Десантники США починають вчити українських вояків

Фото з сайту www.radiosvoboda.org

Фото з сайту www.radiosvoboda.org

Події
20 квiтня 2015 13:12

20 квітня на Львівщині на Яворівському полігоні розпочинаються українсько-американські командно-штабні навчання із залученням американських військових – Fearless Guardian ("Безстрашний захисник-2015"). У церемонії відкриття братиме участь президент Петро Порошенко. Упродовж півроку американські військові тренуватимуть українських бійців Національної гвардії і представників військових навчальних центрів Збройних сил України. У навчаннях візьмуть участь 290 десантників армії США та 900 українських військовослужбовців.

290 десантників американської 173 повітряно-десантної бригади прибули на Львівщину минулого тижня літаками і автомобілями, - повідомляє Радіо Свобода. Цей американський підрозділ постійно перебуває на американській базі у Німеччині.

Фото з сайту http://espreso.tv

Фото з сайту http://espreso.tv

Американські десантники-інструктори привезли зі собою автомобілі "Hummer", зброю, численне устаткування, сухі пайки. Вже позаду всі організаційні логістичні питання, зокрема пов’язані з митницею, також узгоджена тематика програми військової підготовки.


Особливості навчань


Особливість цьогорічних спільних тренувань у тому, що вони довготривалі – від 20 квітня і до середини листопада, а також  у тому, що вперше у них беруть участь українські бійці Нацгвардії з батальйонів "Азов", імені Кульчицького, "Ягуар", "Омега" інших частин. Усі військові воювали на Донбасі.

Навчання відбуватиметься у три етапи. Американські інструктори тренуватимуть кожну групу з 300 нацгвардійців і представників військово-навчальних центрів упродовж восьми тижнів.

- Основна мета – навчити військовослужбовців сучасним методам ведення бойових дій з максимальним використанням сучасних засобів комунікації, техніки, використовуючи досвід передових армій світу для того, щоб мінімізувати втрати, поранення, максимально виконувати поставлені перед підрозділом завдання, – розповів Радіо Свобода підполковник, речник Західного регіонального медіа-центру Олександр Поронюк.

Українські Збройні сили досі, зокрема і на Донбасі, використовують тактику ведення бойовий дій часів Другої світової війни. Статутами радянської армії, послуговується, як українське військо, так і ворожа сторона. А тому дуже важливо, щоб українські військові, особливо сержантський склад, навчились навикам військ НАТО, підвищили професійність, щоб модернізувати військову науку, змінити управління армією, про це наголошуються українські військові, і таким чином це підвищить рівень національної безпеки держави.


Вчитимуться від найпростішого


Під час спільних навчань використовуватиметься техніка, що є на озброєнні НАТО, а це посилить якість вишколу. Українським бійцям цікаво буде вивчити взаємодію між натівськими підрозділами.

- Самі навчання складатимуться з так званих модулів, як у школі, тобто від простого до більш складного. Для прикладу, початковий етап, коли людям доведуть правила безпеки поводження зі зброєю, вивчатимуть основи ведення війни, можливості пересування під вогнем противника. Саме те, що потрібно солдату, щоб зберегти своє життя і життя бойових друзів. Таких модулів буде декілька, щоб навчити військовослужбовців діяти в ситуації, – наголосив Олександр Поронюк.

Українсько-американські навчання узгоджені з конгресом США, фінансуються з Глобального фонду непередбачуваних витрат на безпеку. Харчування українських бійців під час тренувань теж здійснюється за рахунок американців.

Хоча міжнародні навчання в Україні відбуваються з 1992 року, але цьогорічні, з огляду на війну на Донбасі, спричинили шквал критики з боку Росії. У російських медіа поширюються брехливі повідомлення про вишкіл, який, мовляв, дестабілізує ситуацію в Україні. Військовий експерт Володимир Гулима таку реакцію пояснює тим, що російська влада найчастіше залякує своїх громадян Національною гвардією та "Правим сектором", а тут у навчаннях беруть участь саме нацгвардійці, які мають офіційне визнання.

20 квітня на Яворівському полігоні відбудеться урочиста церемонія відкриття спільних навчань за участю президента Петра Порошенка, міністрів, вищого військового керівництва Збройних сил України і США.

Ще новини Львова:

Сьогодні у Львові розпочався прийом заявок у нову патрульну службу

Львівську програму перебування Порошенка скасували 

На стінах Веринської церкви на Львівщині зобразили Кузьму Скрябіна в образі Іоанна Хрестителя

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах