Водійські права, фізична підготовка та володіння мовами: у кого більше шансів потрапити до нової поліції ?

Новина - Події - Водійські права, фізична підготовка та володіння мовами: у кого більше шансів потрапити до нової поліції ?

Новина - Події - Водійські права, фізична підготовка та володіння мовами: у кого більше шансів потрапити до нової поліції ?

Події
22 квiтня 2015 15:00

У Львові триває набір до нової патрульної служби. За два дні більше 2000 людей подали заяви на службу в поліції. Правоохоронці запевняють, що шанси є у всіх. Цікаво, що у столиці люди з середньою освітою показували кращі результати ніж кандидати з вищою освітою.

Триватиме відбір для чоловіків і дівчат від 21 до 35 років з 20 квітня до 13 травня. Записатися в ряди майбутніх охоронців порядку можна і за допомогою онлайн-анкети, яка є на сайті МВС, або прийти до Палацу Потоцьких, що на вул. Коперніка, 15. Вимог до кандидатів – цілий список.

"Кандидат має вільно володіти українською мовою, має мати водійські права та добре знати правила дорожнього руху, знання англійської тільки вітається, також вимагається добра фізична підготовка", – розповіла керівник центру прийому заяв Яна Захаревич.

Водійські права, фізична підготовка та володіння мовами: у кого більше шансів потрапити до нової поліції ? фото

Кожен кандидат пройде 5 кіл відбору. Триватиме це кілька місяців. Найважчий етап відбору – фізична підготовка та медкомісія.

У Львові за відбором кандидатів стежила сама заступниця міністра МВС Ека Згуладзе. Вона ж пообіцяла, що ставлення українців до міліції зміниться. Для цього вони обирають найкращих і нових. І обіцяють їм 12-годинний робочий день, з них 2 – на відпочинок.

Зарплатня в рядового працівника буде від 8 до 10 тис. грн. Натомість поліціянт має навчитися надавати першу медичну допомогу, допомагати особам з обмеженими можливостями перейти дороги або піднятися сходами, а також надавати інформацію водіям та пішоходам.

До речі, новим працівникам видадуть нову форму з надписом "поліція". Уже сьогодні біля Палацу Потоцьких можна було побачити нові машини патрульно-постової служби. За три години, які вони стояли на вул. Коперніка, машини за допомогою камери зафіксували 5 правопорушень.

На презентацію нової поліції сам міністр Арсен Аваков спізнився на півтори години, та ще й обмовився під час прес-конференції. "Це не та поліція, яка була при Януковичу. Скажемо так, це така поліція, яка буде не карати, а кришувати!", – зазначив міністр МВС України Арсен Аваков.

Львів'яни на нову реформу очікують. Втім поки що не ймуть віри, що вона запрацює, як в Грузії, повідомляє zaxid.net.

Ще новини Львова:

Парки Львова: 15 цікавих фактів

Де відпочити на природі біля Львова: перелік місць

У Львові презентували туристичний маршрут на ретро-паровозі 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах