Розлючені шахтарі перекрили трасу Львів-Луцьк

Фото з сайту politeka.net

Фото з сайту politeka.net

Події
07 травня 2015 13:33

Близько 60 шахтарів Нововолинської шахти №10, що у Волинській області, перекрили трасу Львів-Луцьк, гірники протестують якраз на перетині кордону Львівської і Волинської областей. Про це Радіо Свобода повідомив один із протестувальників, шахтар Віталій Дусь.

Гірники вимагають виплатити їм зарплату за останні 4 місяці. Також кажуть про те, що від 1 травня вони перебувають у вимушеній відпустці.

"Нам сказали перебувати у відпустці за свій рахунок до 18 травня. Роботи немає. За що ми маємо жити. Дирекція шахти повідомила, що у Києві наступного тижня будуть вирішувати фінансування нашої шахти, але нам постійно щось обіцяють. Тому ми вийшли на протест і тут стоятимемо доти, поки нам не виплатять заборгованість з зарплати", – розповів Дусь.

За його словами, до акції у найближчі години мають долучиться ще більше гірників, вони мають намір встановити намети поблизу траси. 

Втім шахтарі пропускають легкові машини і автобуси через кожні 15 хвилин. Якщо люди їдуть з дітьми, то проїжджають без перешкод.

Віталій Дусь повідомив, що шахтарі 8 і 9 травня тимчасово протест припинять, щоб їх не звинуватили в організації провокацій у дні вшанування роковин Перемоги у Другій світовій війні, або щоб гірників не використали задля своїх корисливих цілей провокатори.

Також 13 травня до такого кроку обіцяють вдатись і працівники "Львівської вугільної компанії", які не отримують зарплату від листопада минулого року, і загалом вимагають від керівництва держави поліпшити фінансову ситуацію на підприємстві. Львівські гірники мають намір перекрити міжнародну трасу Львів – Рава-Руська.

Водночас чиновники Волинської ОДА намагаються переконати волинських шахтарів припинити акцію протесту і почекати на рішення Кабміну щодо фінансування шахти №10 у Новолинську.

Волинські шахтарі вже не вперше перекривають трасу Львів-Луцьк через заборгованість щодо виплати зарплати. 

7 квітня Верховна Рада направила 400 мільйонів гривень на державну підтримку вуглевидобувних підприємств. Відповідно до пояснювальної записки, мета ухваленого Радою документу – забезпечення своєчасної й стовідсоткової виплати зарплати працівникам державних вуглевидобувних підприємств.

Львів у новинах:

Львівські учні вчитимуться користуватися банківськими картками 

У поїздах зі Львова Укрзалізниця збільшила кількість вагонів 

У Львові подорожчає проїзд у маршрутках

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах