У львівських вишах подорожчало навчання

фото:www.osvita.com.ua

фото:www.osvita.com.ua

Події
26 травня 2015 12:37

Найбільш рейтингові університети Львова визначилися із вартістю навчання. Порівняно із минулим роком, освітянські послуги здорожчали.  Про це інформує www.lwr.com.ua.

У Франковому університеті вже чекають напливу вступників. Там вже кілька років поспіль найпопулярнішими тут є юрфак, факультет іноземних мов та напрям туризму. "В середньому ціни  на освітні послуги зросли орієнтовно на 10% практично на усі напрями підготовки, окрім тих, які були відносно дорогими. Тобто для юридичного факультету, факультету міжнародних відносин вартість практично не змінилась", - каже відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ імені Івана Франка Богдан Стельмахович.

Більше платити доведеться і цьогорічним першокурсникам "Львівської Політехніки". Секретар приймальної комісії цього вишу Роман Шуляр каже, щоб втримати студентів ціни суттєво не піднімали. “За нашими підрахунками в середньому ціни зросли на 3% на усі 64 наші напрями бакалаврату. Максимальна ціна 10900 гривень, мінімальна — 4900 гривень”, - зазначив Роман Шуляр.

Через інфляцію та знецінення гривні подорожчає навчання і для вступників медуніверситету. Там зростання відбуватиметься поступово. “Ми вирішили підвищити ціну на 10% для першого року навчання і для наступних років — на 5%. Робимо так, тому що в основному вступають в університет діти, батьки яких не мають можливості платити одразу всю суму, бо дуже високий індекс інфляції”, - зауважує проректор з економіки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Уляна Цап.

Тому батькам майбутніх медиків доведеться заплатити від 11,5 тисяч гривень за заочну фармацію і до 22 тисяч гривень за денну стоматологію.

Зазначимо, університетам дозволено збільшити ціну до 25%, бо цьогорічний індекс інфляції наближається до цього показника. 

Львів у новинах:

У Львові стартувала акція "Територія дитинства" 

У Львові збирають речі для військових в АТО: що потрібно бійцям? 

Мешканець Львова домігся вилучення російськомовного запису з свого 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах