Незабаром у Львові розпочнеться новий фестиваль медіа-мистецтва

фото:lvivexpres.com

фото:lvivexpres.com

Події
26 травня 2015 13:47

Медіа-платформа М3 започатковує новий арт-проект, що має на меті актуалізувати практики медіа-мистецтва у Львові, повідомили Vgorode Львів у прес-службі Львівської міської ради.

Протягом двох днів, 6 та 7 червня, заходи фестивалю відбуватимуться на 5 різних локаціях – Перша Львівська Медіатека, галерея "Щось Цікаве", галерея Гері Боумена, Галерея ЛНАМ, Фабрика повидла. В програмі заходів інсталяції, перформанси, відео-арт, фотовиставки від 15 українських та європейських медіа художників. Події будуть супроводжуватися показами короткометражного кіно з Франції, Іспанії, США, Туреччини, Арабських Еміратів, України та інших. Початком Фестивалю стане показ анімаційних стрічок на Фабриці повидла у рамках відкриття Urban Exploration Art Center 5 червня.

Куратор Відкритого архіву українського медіа-арту Яніна Пруденко пояснює: "Медіа-мистецтво - досить нова форма сучасного мистецтва для України, що починає зароджуватися на межі кінця 1980-х - початку 1990-х. До сьогодні цей вид мистецтва розвивається досить кволо, оскільки ми не є країною, де розвиваються нові технології, а галереї, музеї та приватні колекціонери до цього часу дуже неохоче йдуть на контакт з медіа артом. Фестивалі, присвячені медіа-мистецтву - це важлива рушійна сила, що популяризує цю нову форму мистецтва та дозволяє зібратися хай на короткий час на одному майданчику теоретикам та практикам медіа-арту з усієї України.

Незабаром у Львові розпочнеться новий фестиваль медіа-мистецтва фото

Фестиваль медіа мистецтв [First Bite] – це відповідь на запитання про медіа-мистецтво як таке, його створення та авторів. Це спосіб інтегрувати цей вид мистецтва у суспільство так, як у свій час інтегрувалася сучасна музика та кіно.

Під час фестивалю ми відходимо від теми війни, минулорічних подій та всього, що сьогодні можна почути по телевізору і прочитати у стрічках соціальних медіа. Одночасно ми акцентуємо увагу на інших речах: на питаннях руху, кольору, звуку тощо. Ми не шукаємо відповідей на ці запитання, а радше провокуємо дискусію, до якої запрошуємо долучитися всіх охочих".

Програма заходів додається. В програмі можливі зміни. За новинами можна слідкувати на сторінці події [First Bite] Lviv Media-Arts Festival:

Квитки можна придбати  з 23 травня за адресою: вул. Лесі Українки,18 – The Room Wine Bar.

Вартість квитка на 2 дні на всі події Фестивалю - всього 80,00 грн. Абонемент на 1 день – 45,00 грн. Ціна окремої події – 25,00 грн.

Програма заходів [First Bite] Lviv Media-Arts Festival:

6 червня

14:00

Відкриття експозиції відео-мистецтва та інсталяції Дениса Коіна та Стаса Чокана

16:00

Розмова з Анною Скачковою про мистецько-просторовий проект (Вільнюс)

18:00

Показ короткометражних фільмів

20:00

Знайомство з київським електронним гуртом Light Dreams

 

7 червня

14:00

Відкриття експозиції в Галереї Львівської національної академії мистецтв

16:00

Воркшоп з фото колажу від Аліси Грейс

18:00

Перфоманс  Ярини Шумської

19:00

Показ короткометражних фільмів

20:30

Вечірка-закриття фестивалю

Львів у новинах:

Кого з 1 червня позбавлять пільгового проїзду на залізниці 

У львівських вишах подорожчало навчання 

У Львові стартувала акція "Територія дитинства" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах