У Львові встановили пам’ятник генералу Кульчицькому

фото:dailylviv.com

фото:dailylviv.com

Події
29 травня 2015 14:19

29 травня, в першу річницю загибелі генерал-майора Сергія Кульчицького у Львові вшанували його  пам’ять. Відтак на території військової частини №3102 ге офіційно відкрили пам’ятник на його честь. Про це інформує zaxid.net.

Участь в урочистостях взяли військові генерали і побратими, сім’я загиблого, священнослужителі різних парафій, голови облради та обласної адміністрації, міський голова Львова та жителі міста. Героя вшанували  хвилиною мовчання, поклали квіти та освятили пам’ятник.

"Якщо ви уважно подивитесь на цей образ, то побачите відкриту, чисту і вільну людину. Він воював за волю, за свободу і загинув вільно... Я б хотів, щоби ми всі з вами розуміли слова "бути вільним" так, як розумів генерал Кульчицький – бути чесним, відважним, бути першим, показувати приклад, вести за собою. Він – людина честі, відваги і  волі. Тільки вільні люди можуть збудувати вільну Україну. Честь нашому генералу! Слава Україні!", – зазначив міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, рівно рік тому начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії разом з 11 своїми підлеглими військовими виконував бойове завдання в місті Слов’янську, що на сході України. Того дня вертоліт МІ-8, у якому знаходилась група разом з генерал-майором, збили терористи. Це сталося неподалік гори Карачун.

Сергія Кульчицького посмертно нагородили орденом "Золотої Зірки" за виняткові військові заслуги перед Українською державою, героїзм та самопожертву, виявлені під час захисту державного суверенітету України.

Іменем Сергія Кульчицького назвуть одну з вулиць Львова, а саме, спроектовану вулицю 33, яка розташована між вул. Заозерною та вул. Під Голоском. Ця вулиця знаходиться у проектованому районі забудови житла для учасників АТО та їхніх сімей.

Львів у новинах:

Львівські парки будуть дезинфікувати

"Вихідні у Львові": "Велодень", гурт "ТІК" і Сніданковий ярмарок 

Міських чиновників зобов’язали контролювати видачу квитків у транспорті 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах