Стало відомо, де сьогодні можна буде зарядити телефон, крутячи педалі

Фото львівської мійськради

Фото львівської мійськради

Події
04 червня 2015 13:30

Сьогодні о 16.00 год, до Дня енергії, на пл. Ринок представлять громадський велогенератор для зарядки мобільних телефонів. Кожен охочий зможе підключити свій девайс та зарядити його, крутячи педалі. Про це Vgorode Львів повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

12 місяців львівська команда активістів працювала над реалізацією задуманої ідеї. Проект "Майстерня клімату", в рамках якого створено велогенератор, розпочався у травні 2014 року. Проект об'єднав звичайних людей, які самостійно впроваджують технології енергозбереження та відновлюваної енергетики для громадського користування. Своїми діями активісти показують, що зміни клімату ­– це реальна проблема, для боротьби з якою існують всі необхідні і досить доступні технології.

"Ми віримо, що велогенератор слугує прикладом вироблення енергії в незвичний і простий спосіб. В Україні лише початки впровадження альтернативних джерел енергії, натомість є позитивні результати в цьому напрямку. Сподіваємося, що велогенератор спонукатиме людей бути креативнішими й сучаснішими, а також відкритішими до нових альтернативних джерел енергії, які є екологічно дружніми і не створюють викидів вуглекислого газу в атмосферу, на відміну від традиційних викопних палив", – зазначають активісти.

Учасники команди переконані в тому, що конкретні дії на місцях мають усі можливості переростати в довготривалі ініціативи, що зрештою матимуть вплив на глобальному рівні. Створено в рамках проекту "Майстерня клімату".

Львів у новинах

Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

У Львові встановлять гойдалку, яка заряджатиме телефон

Які музеї Львова найцікавіші: думки львів'ян

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах