У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото]

Фото: http://maisterniamista.org.ua/

Фото: http://maisterniamista.org.ua/

Події
06 червня 2015 16:37

У Львові стартувала "Майстерня міста" – це відкрита платформа для громадських організацій, ініціатив, міської влади та активних мешканців.

Про це Vgorode Львів повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Метою цього урбаністично-культурного проекту є об’єднати всіх зацікавлених довкола міської тематики. Цього року проект відбудеться вчетверте і діятиме з 5 по 21 червня в спеціально створеному відкритому павільйоні на площі св.Теодора.

Читайте також: Детальная програма "Майстерня міста 2015" 

"Чому саме це місце? Попри те, що площа має великий потенціал, вона наразі використовується як парковка, зупинка та транзитна територія. Ми б хотіли привернути увагу міської спільноти до проблематики та можливостей цієї площі", – зазначив керівник  проекту "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова" Іріс Гляйхманн.

У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото] фото

Головним завданням "Майстерні міста" є залучення мешканців до розвитку міста. Важливо, щоб львів’яни краще усвідомлювали власну відповідальність за місто: за використання громадського простору, озеленення міських площ та збереження історичних будинків, у яких вони мешкають.

6 червня о 16:00 організатори запрошують у Майстерню міста мешканців площі св.Теодора та навколишніх будинків, а також підприємців, які мають тут свої офіси, щоб обговорити майбутнє площі, якою саме вони хочуть її бачити.

Під час проведення "Майстерні міста" 6 та 7 червня громадська організація "Проект#1" презентуватиме свій проект "Місто очима… незрячих", який має на меті скерувати увагу на необхідності встановлення тактильних плит у Львові для підвищення комфортності пересування містом людей з вадами зору. Презентація проекту включатиме низку заходів.

У неділю, 7 червня, з 12:00 розпочнеться воркшоп (інсталяція) доріжки з тактильним покриттям. Також буде проведена вулична лекція від Любові Кукурузи, директора Українського Товариства Сліпих (УТОС) у Львові о 18:00. О 19:00 відбудеться показ коротких роликів на тему проблем, з якими зустрічаються незрячі в умовах міста.

У понеділок, 8 червня, з 12:00 продовжуватиметься воркшоп доріжок з тактильним покриттям, а о 18:00 відбудеться представлення та обговорення результатів проведених заходів та воркшопів.

Учасниками "Майстерні" стануть ініціативи та громадські активісти зі Львова, Одеси, Харкова, Києва, Івано-Франківська, Бучача, Вінниці та інших міст України. Серед численних заходів – виставки, майстер-класи, семінари, кінопокази, ігри для дітей тощо. Організатори прагнуть заохотити всіх зацікавлених осіб, львів’ян та гостей міста до спільного діалогу на актуальні для міста теми, серед яких реставрація та збереження історичної спадщини, велоінфраструктура, міське озеленення, інфраструктура для людей з особливими потребами та інші.

Досвід минулих років показав, що це можливо. Всі охочі можуть долучитися до різноманітних заходів цьогорічної Майстерні міста.

У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото] фото 1У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото] фото 2У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото] фото 3У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото] фото 4У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото] фото 5У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото] фото 6У Львові урочисто запрацювала Майстерня міста [Фото] фото 7

Фото: http://maisterniamista.org.ua/

Львів у новинах:

Незабаром у Львові стартує Культурний форум "Донкульт" 

На трассі Львів-Луцьк почали укладати асфальт

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах