Набір до нової поліції Львова завершили: чим вона відрізнятиметься

Фото з сайту autonews.autoua.net

Фото з сайту autonews.autoua.net

Події
08 червня 2015 10:49

Процес формування нової патрульної поліції у Львові перейшов у нову фазу. Серед львів’ян виявилося понад вісім тисяч охочих охороняти безпеку міста.

http://tvoemisto.tv/media/gallery/full/p/o/police_2becb.jpgПро це на своїй facebook-сторінці написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та опублікував статистичні дані щодо поданих заявок у Львові:

- загалом анкет по Львову подали: 8601;

- із них базовим вимогам відповідають: 7101;

- успішно пройшли тест загальних навиків: 3124;

- успішно пройшли ВЛК (військово-лікарська комісія): 523;

- успішно пройшли ФІЗо (фізичні нормативи): 755;

- чекають призначення на психологічні тести MMPI: 189;

- відмовилися від участі: 258.

Нагадаємо, що з 20 квітня 2015 року розпочався набір кандидатів на навчання до новостворюваних підрозділів патрульної служби міст Львова та Одеси. Глава відомства зазначив: у МВС очікують, що участь у відборі візьмуть молоді освічені люди, які приймають гасло нової поліції "Служити і захищати". Вони матимуть нову форму, заробітну плату близько 8-10 тисяч гривень, а також нові обов’язки.

За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Аваков, після впровадження реформи Національна поліція України буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус Оперативно Раптової Дії).

Арсен Аваков зазначив, що згідно із положеннями законопроекту, основні завдання Національної поліції зводяться до превентивної та профілактичної діяльності, викриття і розслідування злочинів та адміністративних правопорушень, надання допомоги особам, які її потребують.

Для забезпечення прозорого відбору працівників визначені повноваження створюваних поліцейських комісій за участю громадських представників.

Щоб мінімізувати ризики корупції і задля моніторингу якості роботи передбачена участь громадськості і в дисциплінарних комісіях. Крім того, упроваджується підзвітність поліції не тільки Уряду, а й громадськості.

"Все це має за мету підвищити рівень довіри до правоохоронної структури та ефективності роботи поліції, – підкреслив Аваков.

За матеріалами tvoemisto.tv.  

Львів у новинах

У Львові зростуть ціни на воду (таблиця)

6 червня у Львові відбувся "V жіночий велопарад" 

На Львівщині мотоцикліст протягнув пасажира 150 метрів по дорозі 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах