"Що поганого в тому, що я підтримував тих страусів?": Янукович дав велике інтерв'ю ВВС

Новина - Події - "Що поганого в тому, що я підтримував тих страусів?": Янукович дав велике інтерв'ю ВВС

Новина - Події - "Що поганого в тому, що я підтримував тих страусів?": Янукович дав велике інтерв'ю ВВС

Події
23 червня 2015 18:20

Вчора, 22 червня, ВВС оприлюднила інтерв'ю з побіжним президентом України Віктором Януковичем. Варто відзначити, що це перша поява Януковича в медійному просторі майже за рік.

Про що говорив з екс-главою держави журналіст Гебріел Гейтхаус можна подивитися в повному інтерв'ю:

 


Про Межигір'я


"Що стосується резиденції, ви ж розумієте, що це все - технології. Це технології. Я виконував обов'язки президента, я повинен був мати місце, щоб проводити якісь міжнародні зустрічі і так далі. Є будинок на території цієї резиденції, 630 квадратних метрів , який належить Януковичу, який я купив за власні гроші, які я задекларував. Це моя власність ".


Про страусів


" Що поганого в тому, що я підтримував, скажіть? Що я підтримував цих страусів. Що поганого в цьому. Вони просто там жили. А мені закривати очі і ходити там, нічого не бачити. У мене там одні 1,7  гектара території мого дому".


Про Майдан


"Я ніяких наказів не давав. Це не мої повноваження. По-перше. По-друге, я публічно говорив, що я проти застосування сили, тим більше стрільби.Я не знімаю з себе відповідальності. Я був противником, категоричним противником кровопролиття. Я вважав, що ніяка влада не варта й краплі крові людей. Тому я був проти того, щоб пролилася кров в Україні. І я зробив все, щоб в Україні не було війни ".

"Я попереджав, що вони не зупиняться на Майдані. Вони підуть далі. І вони пішли далі. За ці півтора року відбулася війна. За ці півтора роки Україна втратила Крим і Донбас і тисячі життів людей, зруйнували країну, втягнули в конфлікт весь світ - Європу, Росію, США. "


Про від'їзд до Росії


"Те, що Володимир Путін прийняв рішення щодо доповіді своїх спецслужб, це було його право і його справа. Він зі мною не радився. Я звичайно йому вдячний за те, що він дав таку команду і нам, моїй охороні сприяли виконати це завдання, вивезти мене і врятувати мені життя ".


Про військовий конфлікт


"Звичайно трагедія української держави те, що сталося, і треба сьогодні шукати шляхи, як виходити з цієї ситуації. Те, що сталося, вже відбулося (про анексію Криму Росією). Є сьогодні вже як факт, який трапився. Але сьогодні йде війна. Сьогодні говорити про Крим, що ми повернемо його - як війною? Ще війна потрібна? ".

Львів у новинах:

У Львові відбудеться міжнародний фестиваль лялькових театрів (програма)

У Львові затвердили перелік адмінпослуг, які надаватимуть через Особистий кабінет мешканця 

Фонтан перед львівською Оперою капітально відремонтують 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах