У Львові відкрили унікальний кабінет-басейн для лікування хребта (Фото)

Фото: http://www.hromadske.tv/

Фото: http://www.hromadske.tv/

Події
09 липня 2015 15:49

На базі відділення відновлюваного лікування клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону відкрили кабінет-басейн із підводним витягом хребта. Він призначений для пацієнтів з надважкими ураженнями опорно-рухового апарату та нервової системи.

Як зазначив начальник Центру полковник медичної служби Іван Гайда, лікувальний кабінет якісно доповнить комплекс відновного лікування та реабілітації пацієнтів медичної установи, а також військовослужбовців-учасників Антитерористичної операції, які отримали поранення і травми під час бойових дій. Роботи тривали майже півроку, а їх вартість склала майже 2 мільйони гривень. "Можу сміливо стверджувати, що спільними зусиллями нам вдалося створити спеціалізований заклад світового рівня, якого ще не було на теренах нашої держави", — говорить Іван Гайда.

Басейн став першим таким спеціалізованим кабінетом на території Західної України. На думку Тараса Вервеги – голови Благодійного фонду, шо займався реконструюванням. -  рішення про ремонт та обладнання сучасного кабінету водного витягу хребта було прийнято у зв’язку з ситуацією в країні, потребою допомогти нашим військовим. Цей кабінет слугуватиме продовженню життя та зміцненню здоров’я тих, хто повернувся з фронту. На місці старих нефункціональних ванн, фактично з руїни збудовано спеціальний басейн з відповідним обладнанням та супутніми невід’ємними елементами сучасного кабінету водної реабілітації. 

Завідувач відділення Ростислав Данилков розповів, що новостворений кабінет має стабільну температуру води і повітря, можливість транспортування в воду і з води без ускладнень, а також можливість підводного витягування для грудно-поперекового і шийного відділів хребта. Одночасно в басейні може займатися одна людина і два реабілітологи. Ще один хворий може перебувати на підводному витягування. За день басейн може пропускати близько восьми осіб на підводне витягування та 4-5 з ураженням нервової системи.

Керівництво госпіталю має в планах облаштувати першу в Україні кімнату для еготерапії — розпрацьовування дрібної моторики уражених верхніх кінцівок. Такий кабінет дав би змогу хворим максимально відновитись після ушкоджень і самостійно навчитись доглядати за собою, готувати та навіть працювати за комп`ютером.

У Львові відкрили унікальний кабінет-басейн для лікування хребта (Фото) фото

У Львові відкрили унікальний кабінет-басейн для лікування хребта (Фото) фото 1

У Львові відкрили унікальний кабінет-басейн для лікування хребта (Фото) фото 2

У Львові відкрили унікальний кабінет-басейн для лікування хребта (Фото) фото 3

У Львові відкрили унікальний кабінет-басейн для лікування хребта (Фото) фото 4

У Львові відкрили унікальний кабінет-басейн для лікування хребта (Фото) фото 5

За матеріалами tvoemisto.tv.

Львів у новинах:

Неофіційно: у Львові, на робочому місці, застрелився охоронець 

Львів'яни перетворили скандал у кінотеатрі на флешмоб 

У Львові розформували ДАІ (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах